Apple förbereder 75 miljoner 5G-iPhones tillsammans med nya klockor och iPad

iPhone, iPhone 2020 köpguide, hur man köper iPhone 2020, bästa iPhone 2020, billigaste iPhone 2020

Apple Inc har bett leverantörer att bygga minst 75 miljoner 5G-iPhones för senare i år, ungefär i linje med förra årets lansering, i ett tecken på att efterfrågan på företagets viktigaste produkt håller upp mitt i den globala pandemin och lågkonjunkturen.

Cupertino, Kalifornien-baserade teknikjätten förväntar sig att leveranser av dessa nästa generations iPhones kan nå så högt som 80 miljoner enheter 2020, enligt människor som är bekanta med situationen. Apple planerar att lansera fyra nya modeller i oktober med femte generationens trådlösa hastigheter, en annan design och ett bredare urval av skärmstorlekar, säger folket, som frågade att inte identifieras och diskuterade oanmälda produkter.

Bland en omfattande produktuppdatering på hösten förbereder Apple också en ny iPad Air med en kant-till-kant iPad Pro-liknande skärm, två nya Apple Watch-versioner och dess första over-ear-hörlurar utanför Beats-märket. En mindre HomePod-högtalare är också på väg. En taleskvinna från Apple vägrade att kommentera.

Apple och dess tillverkningspartners ökar alltid produktionen före lanseringen av nya iPhones varje höst. Sommaren 2019 förberedde leverantörerna att göra komponenter för så många som 75 miljoner telefoner. Målet för 2018 var liknande, så årets mål om 75 miljoner till 80 miljoner enheter är ett hausseartat tecken. Nyckelmonteringspartner Hon Hai Precision Industry Co., även känd som Foxconn, har lagt upp flera meddelanden på WeChat under den senaste månaden och rekryterar arbetare till sitt huvudsakliga iPhone-campus i den centrala kinesiska staden Zhengzhou.

Medan Covid-19-utbrottet har hamnat på den globala ekonomin och stört försörjningskedjorna ser Apple en stark efterfrågan på iPhones, iPads och Mac-datorer från personer som arbetar och studerar på distans. Intäkterna från iPhones krossade Wall Street-förväntningarna under det senaste kvartalet. Enheten genererar fortfarande nästan hälften av Apples försäljning, och det toppar ofta 60% under semestern. Apples aktier har ökat med 76% i år, vilket gör det till det första amerikanska företaget som överstiger 2 biljoner dollar i marknadsvärde.

Apples iPhone-era

De fyra nya telefonerna kommer att delas upp i två grundläggande och två avancerade modeller för första gången, och alla kommer att ha OLED-skärmar med förbättrad färg och tydlighet. De två vanliga iPhonerna kommer i en ny 5,4-tumsstorlek och ett 6,1-tumsalternativ, medan Pro-enheterna erbjuder ett urval av en 6,1-tums eller en förstorad 6,7-tumsskärm, vilket kommer att vara den största Apples någonsin. en iPhone.

Alla de nya smartphonesna har uppdaterade mönster med fyrkantiga kanter som liknar iPad Pro, och avancerade telefoner kommer att fortsätta använda rostfria kanter kontra aluminiumsidor på de billigare varianterna. Företaget planerar också ett mörkblått färgalternativ på Pro-modellerna för att ersätta Midnight Green från 2019: s iPhone 11 Pro-linje.

Åtminstone de större av Pro-telefonerna kommer att ha samma LIDAR-kamera som på den senaste iPad Pro, som gör det möjligt för förstärkta appar att få en större förståelse för sin omgivande miljö. Bland de mest betydande förbättringarna av de nya telefonerna är den nya A14-processorn, uppgraderingshastighet och effektivitet.

Vissa Apple-anställda som testar de nya enheterna tycker att den nya 6,7-tumsskärmen är en av årets mest anmärkningsvärda förbättringar, säger de som är bekanta med situationen. Några testare har också funnit att några av de nuvarande 5G-nätverken inte förbättrar anslutningshastigheterna mycket, tillade folket.

Snapshot för smartphone

Apple planerar att skicka de lägre telefonerna tidigare än Pro-enheterna, enligt personer som är bekanta med den förskjutna utgivningsstrategin. Under ett konferenssamtal nyligen sa Apple att de nya iPhonerna skulle levereras ”några veckor” senare än förra årets modeller, som började levereras den 20 september. Årets lansering är på väg att bli den senaste sedan lanseringen av iPhone X i november 2017.

Designen av årets iPhones och många funktioner slutfördes innan Covid-19 sprids, men pandemin skapade problem för slutlig testning och försenade produktionsstart med flera veckor. Medan de nya iPhonerna inte skickas förrän senare kommer Apples iOS 14-programvara att anlända i september, sa folket.

Det nya Apple Watch-sortimentet kommer att innehålla en efterträdare till Apple Watch Series 5 och en ersättning för Series 3 som kommer att konkurrera med billigare träningsenheter som de från Fitbit Inc.

Den mindre HomePod hjälper Apple att förnya sitt tryck in i det smarta hemmet till ett lägre pris, om än med färre högtalare inuti enheten än den nuvarande $ 299-modellen. Medan den första HomePod berömdes för sin ljudkvalitet, har konsumenterna panorerat sin begränsade Siri-funktionalitet och pris. Tidigare i år slog Apple samman några av Apple TV- och HomePod-teknikteamen eftersom de ser ut att förnya sitt fokus på hemapparater.

Apple har också utvecklat en ny Apple TV-låda med en snabbare processor för förbättrat spel och en uppgraderad fjärrkontroll, men den enheten kanske inte skickas förrän nästa år, enligt människor som är bekanta med dess utveckling. Företaget arbetar med en funktion för den nya fjärrkontrollen liknande Find My iPhone som skulle göra TV-tillbehöret lättare att hitta. Företagets andra produkt under utveckling kallas AirTags, utformad för att lokalisera fysiska föremål, som kommer att vara utrustade med ett läderväska, har Bloomberg News rapporterat.

Relaterade Artiklar

Back to top button