Apple för att stoppa mänsklig granskning av Siri-inspelningar

Avlyssning är en topp konsumentproblem med smarta högtalare, enligt en PCMag-undersökning, och med goda skäl: gång på gång visar det sig att röstaktiverade digitala assistenter som Alexa, Siri och Google Assistant inte bara spelar in användarnas konversationer utan låta andra människor lyssna.

Den senaste instansen involverar Apples Siri. Efter en rapport förra veckan om att Apple anlitade entreprenörer för att lyssna på inspelade Siri-konversationer för noggrannhet och kvalitet, har teknikjätten tillfälligt avbrutit sitt Siri-betygsprogram. Apple sa också att användare kommer att kunna välja bort programmet framöver.

Att använda mänskliga granskare för att förbättra röstassistentprogramvaran är inte en ny metod; Amazon har tusentals anställda som granskar röstinspelningar för att “förbättra kundupplevelsen” och Google gör detsamma. Problemet är att arbetarna till sin natur kränker användarnas integritet. I rapporten anges att Apple-entreprenörer regelbundet hörde konfidentiella eller känsliga konversationer, inklusive användarnas medicinska information, läkemedelsaffärer som äger rum och människor som har sex.

I ett uttalande till The Verge sa en Apple-talesman “Vi är fast beslutna att leverera en fantastisk Siri-upplevelse samtidigt som vi skyddar användarnas integritet. Medan vi gör en grundlig granskning avbryter vi Siri-betyg globalt. Dessutom, som en del av en framtida programuppdatering, användare kommer att kunna välja att delta i betyg. “

Den anonyma Apple-anställd som slog vissel om övningen berättade att dessa intrång i kunders integritet ofta härrör från oavsiktlig aktivering av den smarta assistenten som inte utlöstes av “Hey Siri” -vakten. Betygsprogrammet som genomförs av externa upphandlingsföretag (som är bundna av sekretessavtal) är utformat för att minska dessa typer av oavsiktliga utlösare.

Upplevaren sa att dessa inspelningar inte bara är kopplade till appdata utan också kontaktuppgifter och plats. I ett uttalande som svar på anklagelserna bekräftade Apple att en “liten del” av Siri-förfrågningar granskades, men sa att dessa inspelningar inte är knutna till Apple-ID.

Medan Apple sa att det kommer att pausa programmet, specificerade det inte hur länge eller sa om det skulle ändra sin lagringsmetod. Företaget säger för närvarande att det lagrar inspelningar på sina servrar med personuppgifter bifogade i sex månader och kan hålla anonymiserade inspelningar i mer än två år.

Apple visar sig vara det integritetsfokuserade teknikföretaget, men dess löfte att äntligen erbjuda en opt-out i kölvattnet av rapporten visar hur långt bakom enhetstillverkaren är på denna front. Amazon och Google erbjuder redan sekretessavtal för kunder som inte vill att företagen lyssnar på sina smarta högtalarfrågor.

Siri är inte den enda röstassistenten under sekretessgranskning den här veckan. I Tyskland beordrade Hamburgs dataskyddsmyndighet Google att stoppa mänsklig granskning av inspelningar från Google Assistant enligt GDPR-reglering efter en dataläckage förra månaden. Google har svarat att manuell röstgranskning är avgörande för utvecklingen av tekniken.

Relaterade Artiklar

Back to top button