Apple Flaggor Inofficiella iPhone-batteribyten

Apple Flaggor Inofficiella iPhone-batteribyten

Apple vill inte att du ska byta ut ett iPhone-batteri sjÀlv eller genom en obehörig tjÀnsteleverantör. För att förstÀrka detta kommer din iPhone nu att visa ett servicemeddelande i avsnittet Batteri i iOS om en inofficiell installation upptÀcks.

Som iFixit rapporterar har Apple aktiverat ett “vilande programvarulĂ„s” med en iOS-uppdatering som kontrollerar om batteriet i en iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR bĂ„de Ă€r en Ă€kta Apple-komponent och att den har installerats antingen av Apple eller en Apple-auktoriserad tjĂ€nsteleverantör. Om nĂ„gon av kontrollerna misslyckas visas ordet “Service” bredvid Battery Health genom att navigera till avsnittet InstĂ€llningar> Batteri i iOS.

Följande meddelande visas om du öppnar avsnittet BatterihÀlsa:

Meddelande frÄn Apple iPhone Battery Health Service iOS 12

Apple förbehÄller sig vanligtvis servicemeddelandet nÀr det upptÀcker att ditt batteri behöver bytas ut eftersom det Àr nÀra slutet av dess livslÀngd. Uppenbarligen har detta nu utökats till batterier som Apple vet var installerade pÄ ett sÀtt som det inte godkÀnner, Àven om batteriet Àr helt nytt.

iFixit bekrÀftade ocksÄ att servicemeddelandet visas Àven om du anvÀnder ett Àkta Apple-batteri, men inte en auktoriserad installation. Detta föreslÄr att Apple och dess auktoriserade tjÀnsteleverantörer har tillgÄng till ett programverktyg som sÀkerstÀller att servicemeddelandet rensas nÀr de installerar ett nytt batteri. Med andra ord finns det inget sÀtt att ta bort servicemeddelandet annat Àn att betala Apple för att byta ut batteriet.

Problemet som detta skapar för iPhone-Àgare Àr att de stÄr inför ett val mellan att betala Apple-priset för ett batteribyte, eller Äka nÄgon annanstans, spara lite pengar, men förlora Ätkomst till sin batterihÀlsoinformation i iOS. Apple tillÄter inte heller tredjepartsappar att kontrollera batteriets hÀlsa, sÄ du Àr kvar utan ett alternativ.

Apple kan tjÀna pengar pÄ att byta ut ett iPhone-batteri utan garanti, sÄ det Àr förstÄeligt att företaget vill uppmuntra Àgare att gÄ igenom officiella kanaler. Inaktivera funktionalitet nÀr du inte gör det? Visst Àr det ett steg för lÄngt.