Apple får delvis befrielse i patentärende mot Samsung, kan påverka $ 930 miljoner böter

Apple, Samsung, Apple vs Samsung, Apple vs Samsung domstolsbeslut, Apples patentärende mot Samsung, Apple patentdomstol, Apple och Samsung-kamp, ​​Apple och Samsung-frågan, Apple domstol apple, teknik, teknologinyheter Domstolen bekräftade överträdelser av patentintrång, inklusive ett som skyddar formen och färgen på sin iPhone samt skadeståndet för dessa överträdelser. (Källa: Apple)

Apple Inc fick ett blandat beslut av en amerikansk överklagandedomstol i den senaste vridningen i en storslagen immateriell egendomskamp med Samsung Electronics Co Ltd, eftersom en tidigare patentöverträdelsedom upprätthölls men ett varumärkesfynd om att iPhones utseende kunde skyddas kastades ut .

Det betyder att upp till 40 procent av en dom på 930 miljoner dollar som hade vunnits av Apple måste omprövas.

I det mycket efterlängtade beslutet som härrör från de globala smarttelefonkrigen upprätthöll Federal Circuit i Washington, DC patentintrångsöverträdelser, inklusive ett som skyddar formen och färgen på sin iPhone samt skadeståndet för dessa överträdelser.

“Det här är en seger för design och de som respekterar det”, sa Apple i ett uttalande på måndagen.

Samsung välkomnade domstolsbeslutet angående varumärkesfyndet. “Vi är övertygade om att våra produkter inte bryter mot Apples designpatent och andra immateriella rättigheter, och vi kommer att fortsätta att vidta alla lämpliga åtgärder för att skydda våra produkter”, heter det i ett uttalande.

Aktierna i Samsung klättrade 2,6 procent i Seoul-handel efter beslutet och slog den bredare marknadens vinst på 0,6 procent.

Den långvariga tvisten med Samsung går tillbaka till när den tidigare Apples verkställande direktören Steve Jobs fortfarande levde och betraktades som symbolisk för hans tendens att hårdt försvara företagets egenutvecklade design och teknik från kopior.

Även om yttrandet var blandat lutar det starkt till Apples fördel, upprätthåller huvuddelen av dess skadestånd och förstärker designprinciperna som företaget stämde för att avancera, säger Brian Love, biträdande professor i juridik vid University of Santa Clara. ”De gjorde detta argument från början av ärendet att de var typ av de sanna innovatörerna i smarttelefonvärlden, och att även om mycket av den här tekniken fanns tidigare så kom de fram till mycket enkla, eleganta och lättanvända använd design som tog smarttelefonen till nästa nivå, säger han. “I den utsträckning det skyddades skyddades det av dessa designpatent.”

Rättegången 2012 mellan de två smarttelefontitanerna sågs i stor utsträckning och juryn fann att Samsung bryter mot flera Apple-patent, inklusive de som är relaterade till iPhones design och utseende. Apple tilldelades så småningom 930 miljoner dollar i skadestånd, men lyckades inte vinna ett förbud mot försäljning av de intrångande Samsung-telefonerna, som nu inte längre finns på marknaden. Överklagandenämnden förvirrade ytterligare vattnet för Apple genom att beordra domstolen i San Jose att ompröva den del som tilldelats 382 miljoner dollar för utspädning av handelsdräkter.

Sedan rättegången 2012 har Samsung och Apple för det mesta tappat sina rättsliga strider, med undantag för ett annat ärende som pågår i samma överklagandedomstol med en dom på 120 miljoner dollar 2014 för Apple på separata smartphonepatent.

Samsung sa i sitt överklagande att skadeståndsavgiften var överdriven och utan motstycke. Företaget hävdade att det inte borde tvingas betala ett så högt pris för att göra en ”rektangulär, rundhörnad, platt skärmd, pekskärmad telefon” och kallade dessa funktioner ”grundläggande”. Apple motverkade att Samsung försökte bagatellisera sin “skamlösa kopiering” av iPhone-designen för att öka sin marknadsandel.

Apples aktier steg så mycket som 1,8 procent till 130,72 dollar vid middagstid på måndagen efter att miljardärinvestören Carl Icahn i ett brev till VD Tim Cook sa att företaget “fortfarande var dramatiskt undervärderat” och att det borde handlas till 240 dollar. (http://bit.ly/1QXgpia)

Aktien har vunnit mer än en fjärdedel sedan oktober, då Icahn först sa att det var undervärderat.

Målet är Apple Inc mot Samsung Electronics Co, Ltd, vid den amerikanska hovrätten för Federal Circuit, nr 14-1335.

Relaterade Artiklar

Back to top button