Apple ersätter Find My iPhone, Find My Friends-appar med en enda app

Apple, Apple Hitta min iPhone, Apple Hitta min iPhone-app, Apple ny Hitta iPhone-app, Apple-taggprodukt, Apple lokalisera iPhone, iPhone-plats, Apple iPhone-produkt Apples Find My iPhone och Find My Friends-appen kan tas bort och ersättas med en enda app. (Bildkälla: Reuters)

Apples Find My iPhone och Find My Friends-appen kan ersättas av en enda app, enligt en rapport om 9to5Mac. Företaget kan också införa en hårdvarumärke för att låta användare spåra andra enheter eller objekt som inte är från Apple. Rapporten säger att Apple-ingenjörer för närvarande testar denna nya app under ett projekt med namnet “GreenTorch”.

Rapporten om 9to5Mac citerade personer som är bekanta med utvecklingen och säger att den nya appen kommer att kombinera funktioner i båda de befintliga apparna. Det kommer att kallas “Hitta nätverk”. Den nya appen kommer med förbättrade funktioner för att hitta en användares förlorade enhet, inklusive möjligheten att spåra plats även när enheten inte är ansluten till WiFi eller ett mobilnätverk. För närvarande är detta inte möjligt på Hitta min iPhone-app.

Hitta min iPhone finns på iOS-enheter och kan låta användare spåra platsen för sina Apple-produkter från iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook och till och med AirPods. Användare kan se alla sina enheter där de har loggat in på en Apple-enhet med sitt Apple-ID. Den nya appen fungerar på både iOS och macOS.

Om en användare inte kan hitta en viss enhet kan de be om att ett ljud ska spelas upp på enheten. Om den förlorade enheten inte är tillgänglig eller inte online, har de möjlighet att också radera enheten från appen Hitta min iPhone.

På samma sätt låter appen Hitta mina vänner användare dela sin plats med sina vänner, som sedan kan hålla koll. Denna app ger också användare möjlighet att dölja sin plats för vänner om de vill göra det. Appen kan hjälpa till att spåra en vän eller familjemedlems plats när du försöker se till att de har nått en viss plats.

Rapporten belyser också att Apple snart kan tillåta användare att spåra alla föremål som går förlorade och inte bara Apple-enheter. Det kan ha en ny hårdvaruprodukt med kodnamnet “B389”, som kommer att vara en tagg som kan fästas på valfritt objekt. Taggen kommer att paras ihop med en användares iCloud-konto i närheten av en iPhone, förklarar rapporten. Återigen kommer användare att få aviseringar när deras enhet kommer för långt ifrån taggen.

“Användare kommer att kunna lagra sin kontaktinformation i taggen, som kan läsas av vilken Apple-enhet som helst när taggen går i förlorat läge”, tillägger rapporten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button