Apple COO säger att Qualcomm vägrade att tillhandahålla marker för 2018-telefoner

IOS, Teknik, Datorarkitektur, Datorer, Qualcomm, IPhone, Apple Inc., Qualcomm Snapdragon, IPhone 7, Jeff Williams, chiptillverkare, Chief Operating Officer, iPhone-tillverkare med chips, US Federal Trade Commission, VD, iPhone, Brian Krzanich, Intel Apples chefer vittnade tidigare på måndagen om att företaget föredrar att hämta komponenter från flera leverantörer.

Apple Inc Chief Operating Officer Jeff Williams sa att Qualcomm Inc vägrade att tillhandahålla mobilmodem för 2018-iPhonerna efter att Apple stämde chiptillverkaren 2017.

Williams vittnesbörd måndag i Federal Trade Commission antitrustprocess mot Qualcomm, indikerar att chiptillverkaren tvingade Apple att använda Intel Corp-modem uteslutande i iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR som släpptes i september och oktober, snarare än att beslutet var ett val av Cupertino, Kalifornienbaserad iPhone-tillverkare. Williams sa att han försökte förhandla med Qualcomm om att förse Apple med chips för de senaste iPhonesna, men företaget vägrade.

I oktober 2017 sa Qualcomm emellertid att det redan hade “testat och släppts till Apple”, modem som kan användas i de nya iPhonerna. “Vi är engagerade i att stödja Apples nya enheter som överensstämmer med vårt stöd från alla andra i branschen”, sa chiptillverkaren i ett uttalande vid den tiden Bloomberg News.

Apples chefer vittnade tidigare på måndagen om att företaget föredrar att hämta komponenter från flera leverantörer. Dual-sourcing-chips gör det möjligt för Apple att sänka kostnaderna, men ger också en beredskapsplan om det finns ett problem med en av leverantörerna.

Läs också: Apple kan arbeta på 7: e generationens iPod Touch, 2019 iPhones för att anta typ C: rapport

Williams vittnade om att Qualcomm fortsatte att tillhandahålla marker för Apples äldre iPhones.

Regeringen har anklagat det San Diego-baserade företaget för att använda sin position som världens ledande tillverkare av smarttelefonchips för att tvinga kunderna att använda sina produkter och pressa dem för höga patentlicensavgifter.

Relaterade Artiklar

Back to top button