Apple bryter $ 20000000000 barriär i senaste rally milstolpe

apple, wordpress, apple wordpress kontrovers, wordpress i app betalningar, apple app store klipp, apple fortnite kontrovers

Apple Inc. gjorde Wall Street historia på onsdagen när 2020-börsen ökade marknadsvärdet över 2 biljoner dollar, första gången ett amerikanskt företag har överträffat denna nivå.

Iphone-tillverkarens aktier steg så mycket som 1,3% till 468,09 dollar vid handel på morgonen. Aktien har mer än fördubblats från en lägsta mars, i en rally som har drivits av starka resultatresultat och optimism över sin kommande 5G iPhone.

Värderingen är ”en milstolpe, men när det gäller dess yttersta inverkan är den bara ett tal”, säger Logan Purk, en analytiker vid Edward Jones, som sa att den var mer psykologiskt än i grunden betydelsefull.

Vinsterna har stärkt Apples position som det mest värdefulla företaget i världen. Medan Saudi Aramco kort skrytte med en värdering av 2 biljoner dollar i december, sjönk aktierna i Saudiarabiens nationella oljebolag därefter, och det handlas för närvarande med ett börsvärde på cirka 1,8 biljoner dollar. Bland amerikanska företag följs Apple av Amazon.com Inc. och Microsoft Corp., de näst och tredje största amerikanska aktierna, som båda har börstak under 1,7 biljoner dollar.

I en telefonintervju upprepade Purk sitt innehav på Apple-aktier och rekommenderade att “nya pengar letade någon annanstans i teknikutrymmet” för bättre möjligheter. För Apple är “de stora katalysatorerna ganska bra prissatta, speciellt 5G iPhone”, vilket betyder att “det finns inte många stenar kvar.”

Relaterade Artiklar

Back to top button