Apple, Broadcom måste betala $ 1,1 miljarder i Wi-Fi Chip Patent Rättegång

Apple och Broadcom förlorade en patenträtt i veckan och är nu skyldiga att betala California Institute of Technology (Caltech) 1,1 miljarder dollar.

Som Reuters rapporterar inlämnades stämningen ursprungligen vid federal domstol redan 2016 av Caltech mot chipdesignern Broadcom samt en av dess största kunder: Apple. Caltech hävdade att Broadcoms Wi-Fi-chips, som används i iPhones, bryter mot institutets dataöverföringspatent. En jury gick med på och bestämde till Caltechs fördel.

På tal om domen sade Caltech i ett uttalande: “Vi är glada att juryn fann att Apple och Broadcom överträdde Caltech-patent … Som en ideell institution för högre utbildning är Caltech engagerad i att skydda sin immateriella egendom för att främja dess uppdrag att utöka mänsklig kunskap och gynna samhället genom forskning integrerad med utbildning. “

De 1,1 miljarder dollar som tilldelats Caltech är uppdelade, och Apple måste betala 837,8 miljoner dollar medan Broadcom måste betala 270,2 miljoner dollar. Caltech kommer dock att vänta på pengarna ett tag ännu. Både Apple och Broadcom avser att överklaga beslutet.

Apple har inte kommenterat ytterligare, men uppgav under domstolsförhandlingar att det bara var en “indirekt nedströms part” för dessa marker. Broadcom släppte ett uttalande som säger: “Medan vi tackar jurymedlemmarna för deras tjänst, är vi oense med de faktiska och rättsliga grunderna för domen och avser att överklaga.”

Vad som är förvånande här är att Apple slutligen betalade större delen av pengarna som tilldelades när du anser att Broadcom är chipdesigner och tillverkare. Det fungerar verkligen som en påminnelse om hur mycket inflytande Apple har över designen av de marker de beställer från sina partners och kommer tydligt att andra telefontillverkare ska kontrollera om de också litar på Wi-Fi-chips som också kan bryta mot Caltechs patent.

Det är för närvarande okänt om Caltech planerar att inleda patentärenden mot andra telefontillverkare eller Broadcom-chipskunder.

Relaterade Artiklar

Back to top button