Apple att dra nytta av den indiska regeringens avslappning i tillverkningsnormer

Indiens regering ser fram emot att öka tillverkningen och monteringen av elektroniska varor i landet. I ett nytt drag underlättar landet de förutsättningar som krävs för att sätta upp tillverknings- och monteringsanläggningar.

Economic Times har rapporterat att den indiska regeringen har tappat flera klausuler som har hindrat smarttelefontillverkare från att sätta upp sina anläggningar i landet. Som ett resultat kommer ingen utvärdering att göras av maskinerna som kommer från andra länder och kommer också att göra bort inspektionen av anläggningen.

Företag som Apple kommer definitivt att ha lättare att sätta upp fler monteringsanläggningar i Indien. Genom att göra detta kommer företag att kunna njuta av produktionslänkat incitament (PLI). Apple-produkter är dyra i Indien på grund av den höga importtull som läggs på den.

”Den bemyndigade sekreterarkommittén träffades på fredag ​​och beslutade att ta bort klausulen, som utvärderade anläggningar och maskiner som fördes till Indien till 40% av dess värde, och har gått med på några andra förändringar så att tillverkningen kan flytta till Indien på ett stort sätt , Sade en källa till Economic Times.

“De föreslagna investerarna hade också väckt oro över den alltför stora affärsinformationen som regeringen efterfrågat, som har blivit ytterligare urvattnad”, tillade källan.

Apple har redan inrättat en församling i staden Bengaluru för att lokalt montera telefoner som iPhone XR. Som ett resultat har priset på iPhone XR sjunkit drastiskt i Indien – vilket motsvarar detaljhandelspriset på telefonen i USA.

Om Apple kan sätta upp fler anläggningar och börja montera alla iPhone-modeller och senare lägga till Mac-produkter, tillbehör etc, kommer priset på alla produkter att sjunka med minst 25 procent. Nyligen började Apple erbjuda anpassade konfigurationer för Mac-datorer som tidigare inte fanns tillgängliga i Indien.

Relaterade Artiklar

Back to top button