Apple ÄtervÀnder till CES to Talk Digital Privacy

Apple ÄtervÀnder till CES to Talk Digital Privacy

Efter nÀstan 30 Ärs frÄnvaro kommer Apple att ÄtervÀnda till CES-teknikutstÀllningen. Men förvÀnta dig inte att företaget presenterar en ny produkt.

Enligt ett officiellt CES-schema ska Apple delta i en branschpanel om hur stora företag försöker hantera den vÀxande efterfrÄgan pÄ integritet. Apples seniordirektör Jane Horvath kommer bland annat att ansluta sig till FTC-kommissionÀr Rebecca Slaughter och Facebooks chef för sekretess, Erin Egan, för att diskutera Àmnet.

Förra gÄngen Apple officiellt dök upp pÄ CES var hela vÀgen tillbaka 1992 nÀr evenemanget hade en sommarshow i Chicago. Apples dÄvarande VD John Scully dök upp pÄ scenen för att presentera Newton, en personlig digital assistent.

inrÀttar 2019 30

Sedan dess har Cupertino varit frĂ„nvarande som officiell utstĂ€llare vid CES. Företagets rivaler har under tiden anvĂ€nt den Ă„rliga tekniska showen som ett sĂ€tt att förhandsgranska och marknadsföra sina senaste prylar och tekniker. Men under det senaste CES-showen i januari signalerade Apple att de var redo att bekrĂ€fta företagets nĂ€rvaro. Det gjorde det genom att köpa upp en jĂ€tteannons utanför showen i Las Vegas som talade upp företagets instĂ€llning till integritet. “Vad som hĂ€nder pĂ„ din iPhone, stannar kvar pĂ„ din iPhone”, lĂ€ste annonsen, som visades inte lĂ„ngt frĂ„n Googles officiella monter vid evenemanget.

Apple anvÀnder nu alltmer företagets engagemang för digital integritet som ett sÀtt att sticka ut frÄn andra tekniska leverantörer och sÀlja iPhones till konsumenter. Samtidigt har företagets vd Tim Cook blivit en högtalare för att USA har infört en federal lag om digital integritet för att hindra internetföretag frÄn att bryta mÀnniskors personuppgifter. SÄ vi förvÀntar oss att Apple hamrar samma punkter under den kommande paneldiskussionen pÄ CES 2020, som kommer att hÄllas nÀsta mÄnad i Las Vegas frÄn 7 januari till 10 januari.

Allt sagt, företagets rekord nÀr det gÀller att skydda anvÀndare har inte varit flÀckfritt. Tillbaka i 2017 tog Apple bort mÄnga censurundvikande VPN-appar frÄn iOS-appbutiken i Kina pÄ grund av press frÄn kinesiska myndigheter. I september förra Äret fick Apple ocksÄ kritik för företagets svar pÄ hur den kinesiska regeringen kan ha spionerat pÄ tusentals uiguriska muslimer genom en brist i iOS.