Apple arbetar med självkörande bilar, bekräftar VD Tim Cook

Apple, Apple självkörande bil, Apple självkörande bil, Apples VD, Apple Tim Cook, Tim Cook Självkörande bil, Apple-bil, Apples autonoma fordon, Apple Car AI Apples verkställande direktör Tim Cook har för första gången redogjort för exakt vad företaget håller på med på fordonsmarknaden: det koncentrerar sig på självkörande teknik. (Källa: Bloomberg)

Efter att ha arbetat i hemlighet i flera år på sitt bilprojekt har Apples verkställande direktör Tim Cook för första gången lagt upp exakt vad företaget håller på med på fordonsmarknaden: det koncentrerar sig på självkörande teknik.

“Vi fokuserar på autonoma system”, sa Cook i en intervju på Bloomberg Television den 5 juni. “Det är en kärnteknik som vi ser som mycket viktig.” “Vi ser det som en mor till alla AI-projekt,” Cook sa i sina mest detaljerade kommentarer hittills om Apples planer i bilutrymmet. “Det är förmodligen ett av de svåraste AI-projekten som man faktiskt kan arbeta med.”

Utsikterna till självkörande bilar har sett en massa teknologiföretag driva in i bilindustrin, vilket uppskattas vara värt 6,7 biljoner USD 2030, enligt McKinsey & Co. Alphabet Incs Waymo-enhet har tecknat partnerskap med Fiat Chrysler. Automobiles NV och Lyft Inc. för att utveckla tekniken. Och biltillverkare från BMW AG till General Motors Co. har öppnat stora Silicon Valley-kontor och avsatt hundratals miljoner dollar för att skaffa autonoma nystartade fordon.

Apple hade ursprungligen försökt bygga sin egen bil innan de kalibrerade om ambitionerna förra året för att prioritera den underliggande tekniken för autonom körning, rapporterade Bloomberg News. IPhone-tillverkaren hade anställt mer än 1000 ingenjörer för att arbeta på Project Titan, som bilteamet är internt känt, efter det startade 2014.

Ballongkostnader och personalantal ledde till att Apples veteran Bob Mansfield fick teamets tyglar 2016. Cook har aldrig tidigare öppet redogjort för Apples planer, även om offentliga ansökningar har dykt upp de senaste månaderna som gav ögonblicksbilder av Apples ansträngningar.

IPhone-tillverkaren fick ett tillstånd från California Department of Motor Vehicles i april för att testa tre självkörande sportbilar, av vilka bilder kom flera veckor senare. Ett halvt dussin fordon hade i hemlighet testat den autonoma tekniken på allmänna vägar i och runt San Francisco Bay-området i minst ett år, enligt någon som är bekant med Project Titan. Apples talesman Tom Neumayr vägrade att kommentera hur länge företaget har genomfört vägprov.

I december skrev Steve Kenner, Apples chef för produktintegritet, ett brev till National Highway Traffic Safety Administration som avslöjade företagets intresse för fordonsteknik. Det blev offentligt när det publicerades på en federal webbplats. I brevet skrev Kenner om företagets spänning kring potentialen för automatiserade system inom områden som transport.

“Det finns en stor störning på väg där”, sa Cook på Bloomberg Television, med hänvisning till självkörningsteknik, elfordon och åktur. “Du har typ av tre förändringsvektorer som sker i allmänhet inom samma tidsram.”

Cook var också hausse om utsikterna för elfordon, en marknad som förra veckan hjälpte Tesla Inc. att bli världens fjärde största biltillverkare genom marknadsvärde, även om det rankas långt utanför topp 10 efter enhetsförsäljning.

“Det är en fantastisk upplevelse att inte stanna vid bensinstationen eller bensinstationen”, sa Cook.

Apple investerade 1 miljard dollar förra året i Didi Chuxing, den största kinesiska tjänsten. Tillkännagivandet kom strax efter att Mansfield tog över Project Titan och började skära hundratals ingenjörer. Medan Apple ursprungligen byggde sin egen bil, skrotade Mansfield dessa planer till förmån för att bygga ett autonomt körsystem. Företaget kommer att fatta ett beslut om att fortsätta med push senare i år, sa folket då.

I intervjun på Bloomberg Television tvekade Cook att avslöja om Apple i slutändan kommer att tillverka sin egen bil. ”Vi får se vart det tar oss”, sa Cook. “Vi säger egentligen inte ur produktperspektiv vad vi ska göra.”

Relaterade Artiklar

Back to top button