Appknappen saknas på iPod touch

F: Jag har precis fått en iPod touch. Jag gick igenom några självstudier redan innan jag öppnade rutan. Jag fick all min musik där bara bra, gjorde några andra saker, men jag har ingen appknapp. Ska det bara vara på huvudskärmen? Kan jag ha gjort något för att radera det? Finns det ett sätt att få tillbaka det? Jag är inte helt elektroniskt fördröjd, men nära! Ledsen om det här är en dum fråga!

– Brittani

S: Om du tänker på App Store-ikonen bör detta definitivt bara visas på iPod-pekskärmen, nere i det nedre vänstra hörnet:

(Observera att ikonen “Nike + iPod” bara visas om du har en andra generationens iPod touch och har aktiverat Nike + iPod-funktionen i din inställningsmeny).

Applikationssupport lades dock inte till iPod touch förrän den senaste sommaren med firmwareuppdateringen v2.0. Om du har köpt en första generationens iPod touch är det möjligt att den helt enkelt ännu inte har uppdaterats till den senaste firmwareversionen, eftersom vissa butiker kan ha modeller i lager från innan v2.0-uppdateringen släpptes.

Du kan kontrollera versionen av firmware som för närvarande finns på din iPod touch genom att öppna appen Inställningar, trycka på Allmänt och sedan på Om. Om “Version” -raden inte läser v2.1 bör du ansluta din iPod till iTunes och uppdatera den genom att trycka på knappen “Sök efter uppdateringar” för att ladda ner och installera den senaste firmware.

Om du faktiskt kör den senaste v2.1-firmware och fortfarande inte kan se App Store-ikonen, är den andra lilla möjligheten att du oavsiktligt har inaktiverat den under din iPod touchs inställningar för begränsningar. Du kan kontrollera detta genom att gå till inställningsmenyn för iPod touch och välja Allmänt och sedan Begränsningar. Om begränsningar är aktiverade uppmanas du att ange ditt fyrsiffriga lösenord. När du har gjort det, se till att funktionen “Installera appar” är inställd på “På” eller inaktivera begränsningar helt genom att trycka på knappen “Inaktivera begränsningar” högst upp på skärmen.

Observera också att om du har en första generationens iPod touch, så om du inte specifikt ville spara pengar genom att köpa en äldre modell, kanske du vill titta på hur mycket du betalat och vilken modell du fick. Andra generationens iPod touch släpptes i september och innehåller ett antal nya funktioner över förra årets modell, inklusive en inbyggd högtalare och röstinspelningsstöd, och skulle definitivt ha kommit med den senaste firmware v2.x som redan är installerad på den . Vissa butiker säljer fortfarande förra årets iPod touch-modell till relativt höga priser, så det här är definitivt något att vara medveten om.

Relaterade Artiklar

Back to top button