Appar som hjÀlper dig att behÄlla ditt nyÄrs resolutioner

Appar som hjÀlper dig att behÄlla ditt nyÄrs resolutioner

Under de nĂ€rmaste veckorna kommer det inte att vara nĂ„gon flykt frĂ„n tidningsomslag som förkĂ€mpar ett “New Year, New You” (eller frĂ„n vĂ€nner som har lovat att börja gröna juicer). Men oavsett om du Ă€r den typ som fattar och bryter upplösningar snabbt eller som har förbĂ€ttrat ditt liv stadigt varje Ă„r, kommer du antagligen att lösa nĂ„got.

Resolutioner Àr i allmÀnhet samma Är in och ut: gÄ ner i vikt, sluta röka, fÄ ett bÀttre jobb, spara pengar och sÄ vidare. Men hur kan du Àntligen uppnÄ dem utan att sÀtta för mycket press pÄ dig sjÀlv?

Vad sÀgs om en app? Vi hittade nÄgra som hjÀlper dig att nÄ nÄgra av de stÀndigt mest populÀra upplösningarna. Eftersom mÄnga har en social komponent, kommer du sannolikt inte att resa ensam pÄ vÀgen, speciellt om du Àr pÄ ett löpband omgiven av horder av mÀnniskor som just gick med i ditt gym den hÀr mÄnaden.

Om du behöver en app för att styra dem alla, hÄll koll pÄ din upplösning med Strides (iOS) eller Loop (Android). För nÄgot lite mer specifikt, kolla in listan nedan.

Annons

Var en bÀttre person

Att vara en bÀttre mÀnniska Àr ofta högst upp i resolutionslistorna. Men precis hur man uppnÄr det har förvirrat filosofer i Ärhundraden. Det nÀrmaste du kommer sÄ lÄngt som appar gÄr Àr Grid Diary (iOS), som lÄter dig göra en översikt över och journalföra din dag via anvÀndbara uppmaningar för att fokusera pÄ tacksamhet, familj och vÀnner. Anvisningarna kan anpassas sÄ att du kan stÀlla in vad som Àr viktigt för dig. Journey Àr ett bra alternativ för Android-anvÀndare.

GĂ„ ner i vikt

MyFitnessPal (iOS, Android) gör det enkelt att spÄra kalorier med en databas med över 11 miljoner livsmedel. Om nÄgot inte finns dÀr, ange det manuellt eller skanna en UPC-kod. Men dess integration med fitnessspÄrare och appar gör det verkligen till en vinnare, vilket ger anvÀndarna en övergripande bild av kalorier in, kalorier ut. Om du vill ha ett mer formellt program, skulle du göra det bra att gÄ med i de testade Weight Watchers (nu kÀnda som WW) och anvÀnda den medföljande appen, som inkluderar support dygnet runt frÄn en trÀnare.

Komma i form

TrÀnare Àr dyra. SÄvida de inte Àr Nike Master Trainers, som erbjuder gratis, videostyrda trÀningspass i Nike Training Club-appen (iOS, Android), som tÀcker alla trÀningsnivÄer och erbjuder gott om variation.

NÀr du inte har tillrÀckligt med tid för ett helt trÀningspass kan du prova J&J Official 7 Minute Workout (iOS, Android). Appens namn Àr lite felaktigt, men pÄ ett bra sÀtt: det erbjuder en rad trÀningspass frÄn sju till 32 minuter vardera; de utvecklades av chefen för trÀningsfysiologi vid Johnson & Johnson Human Performance Institute.

Ät hĂ€lsosammare

Om du Àr orolig för kvaliteten pÄ din mat, ladda ner Fooducate (iOS, Android), som ger varje mat i sin databas en bokstavsklass för nÀring. För att hitta ett hÀlsosamt alternativ till favoritspridningar, skanna en produkts streckkod och appen kommer att erbjuda förslag.

Det enda sÀttet att veta exakt vad du Àter Àr dock att göra det sjÀlv. Med SparkRecipes (iOS, Android) kan du söka i databasen med över 500 000 recept för att hitta de som passar din smak och nÀringsbehov. För dem som inte Àr skickliga i köket finns videodemonstrationer och gott om tips.

Kanske Àr 2020 Äret du blir vegan eller vegetarian. Massor av appar kan hjÀlpa dig att justera vad och var du Àter.

För dem med störd Àtning kan bara tanken pÄ matrelaterade nyÄrsupplösningar orsaka Ängest. Rise Up + Recover (iOS, Android) hjÀlper dig att hantera kÀnslor relaterade till matrelaterade problem.

FörbÀttra hÀlsan

Det Àr en kliché, men din hÀlsa Àr allt. Det kan dock vara övervÀldigande att fÄ en tydlig bild av din medicinska historia. FollowMyHealth (iOS, Android) Àr ett bra stÀlle att börja för ett arkiv med grundlÀggande hÀlsoinformation, ett sÀtt att spÄra medicinska möten och en kÀlla att dela med (och i vissa fall kommunicera med) dina lÀkare.

NÀr du behöver en lÀkare utan nödsituationer kommer Doctor on Demand (iOS, Android) till din telefon eller surfplatta. Du kan se en lÀkare omedelbart eller boka ett möte. Recept skickas till ett apotek nÀra dig. Doctor on Demand accepterar försÀkring men tar ocksÄ emot de oförsÀkrade.

Sluta röka

Bortsett frÄn att det Àr svÄrt att skriva och röka samtidigt kan din telefon hjÀlpa dig att lÀgga ner den cigaretten för gott. MyQuit Coach (iOS) skapar en personlig plan som hjÀlper dig att sluta röka. Android-anvÀndare kan göra detsamma med Sluta röka.

För ytterligare motivation i form av meditation, komplettera en app för slutrökning med Sluta röka med Andrew Johnson (iOS, Android). Den Sean Connery-ljudande hypnoterapeuten Àr lugnande och effektiv.

FÄ ett bÀttre jobb

Mitt pÄ vintern Àr det mest troligt att du kÀnner dig fast i ett spÄr. Ett av de bÀsta sÀtten att bli av med den kÀnslan Àr att hitta ett nytt jobb. LinkedIn (iOS, Android) lÄter dig hantera hur arbetsgivare ser dig och sÀtter dig i kontakt med kollegor och arbetsgivare förr, nutid och framtid.

Du vill se till att ditt CV Ă€r i toppform om du fĂ„r ett samtal. AnvĂ€nd Resume Star (iOS) för att se till att det – och du – ser bĂ€st ut pĂ„ papper. Du behöver inte oroa dig för format, teckensnitt eller nĂ„got annat Ă€n att fylla i dina uppgifter. Android-anvĂ€ndare kan prova Resume Builder.

NÀr dina kontakter och ditt CV hyser dig en intervju, se till att du Àr beredd genom att lÀsa upp de intervjufrÄgor som du troligen kommer att stÀllas och till och med scoop om företaget Àr en plats du vill arbeta. Glassdoor (iOS, Android) har recensioner av arbetsplatser frÄn nuvarande och tidigare anstÀllda, löneintervall och nedgÄngen pÄ vad det annars kan ta dig mÄnader pÄ vattenkylaren att lÀra dig.

Spendera mindre pengar och spara mer

Budgetar kanske inte Àr din grej. Mint (iOS, Android) bryr sig inte. Anslut lite grundlÀggande bankinformation, ta nÄgra beslut om hur mycket du vill spendera pÄ vad, och Mint hÄller dig i linje.

Med en budget som tas hand om, vad sÀgs om att faktiskt avsÀtta nÄgra besparingar? Prova Digit (iOS, Android). Appen analyserar dina utgifter och avsÀtter vad du har rÄd till sparkonton inriktade pÄ dina mÄl.

Att ha skuld kan dra dig ner mentalt. KÀnn dig fri under det nya Äret med en plan att betala ner det med Skuldfri för iOS. Android-anvÀndare kan göra detsamma med Debt Payoff Planner.

AnvÀnd bÀttre tid

FÄ hand om dina vanor med Productive (iOS). Du kan se dina framsteg nÀr du bygger bra beteenden. Det Àr ett bra sÀtt att inte bara se hur du spenderar dina dagar utan ocksÄ att bestÀmma hur du ska spendera dem. Smarter Time Àr en liknande produkt för Android-anvÀndare.

Om du kÀnner att produktivitetshantering faktiskt kan ta för mycket tid pÄ dagen, kommer du troligen att dra bÀst nytta av en enkel men effektiv att göra-app som Todoist (iOS, Android).

SjÀlvförbÀttring och personlig tillvÀxt

Terapi Ă€r en av de mest vĂ€rdefulla sakerna du kan göra för dig sjĂ€lv. ÄndĂ„ kan det ocksĂ„ ta upp sina egna frĂ„gor, som kostnad, besvĂ€r och oro för stigmatiseringen av att söka hjĂ€lp. Lyckligtvis finns det mĂ„nga onlineterapiappar som kan hjĂ€lpa till att minska och eliminera nĂ„gra av dessa problem.

Meditation Ă€r ett annat sĂ€tt att fĂ„ mer fred i ditt liv. Även nĂ„gra minuter om dagen kan göra skillnad, och det finns appar som lĂ„ter dig öva var du Ă€n Ă€r, Ă€ven pĂ„ det trĂ„nga tĂ„get som gĂ„r ingenstans snabbt.

Vidare lÀsning

Mobilapprecensioner

Mobilappens bÀsta val