App Store-konton och iCloud-dokumentdelning

F: Jag har två iCloud-konton, ett för familjen och ett personligt för mig själv. Jag vill kunna dela dokument och data mellan min iPhone och min nya MacBook Pro med appar som Pages, Keynote och Numbers. Jag har redan de apparna på min iPhone som köptes med familjekontot och jag vill synkronisera dem med de appar jag planerar att köpa på min MacBook Pro. Måste jag köpa dessa appar på min MacBook Pro med familjekontot, eller kan jag köpa dem med mitt personliga konto och ändå få dem synkroniserade med samma dokument och data som apparna på min iPhone? På min iPhone använder jag musiken och apparna via mitt familjekonto men allt annat som e-post, kontakter, anteckningar, etc. är kopplat till mitt personliga konto.

– Alex

S: Det korta svaret är att kontot som används för att köpa en app har absolut ingen anslutning till iCloud-kontot som används för att synkronisera data för den appen. iCloud-dokument och data synkroniseras enkelt med det iCloud-konto du använder på din enhet.

När du använder flera iCloud-konton är det viktigaste att tänka på att kontot du vill synkronisera dokument och data med – ditt personlig konto i det här fallet – måste ställas in som primär iCloud-konto på din enhet. I grund och botten betyder detta att det måste vara kontot som är konfigurerat under huvudet iCloud avsnitt i din iOS inställningar app och det första kontot som konfigurerats på din Mac. De Dokument och data inställningen visas bara för det primära iCloud-kontot. sekundära iCloud-konton kan bara användas för e-post, kontakter, kalendrar, påminnelser och anteckningar utöver det primära kontot, och för Safari-bokmärken / läslista och Hitta min iPhone istället för det primära kontot.

Så länge som Dokument och data inställningen är aktiverad i dina iCloud-inställningar, lagrar alla iCloud-aktiverade appar sina data i detta iCloud-konto oavsett vilket konto som används för att köpa den faktiska appen.

Tekniskt talar vi faktiskt om två helt separata “konton” som helt enkelt använder samma Apple-ID och lösenord: Ett iTunes Store-konto för att köpa apparna och ett iCloud-konto som används för att synkronisera dina data. Dessa konton är egentligen inte anslutna på något annat sätt än att dela ett gemensamt Apple-ID för att ge dig en “enkel inloggning” -upplevelse. Detsamma gäller för konton som används för FaceTime, iMessage och Game Center – ingen av dessa har någon inneboende anslutning till varandra utöver det Apple-ID som används för att komma åt dem, så till exempel behöver du inte använda samma Game Center-konto som App Store-kontot som användes för att köpa eller ladda ner ett visst spel.

Relaterade Artiklar

Back to top button