AnvÀndare uttömda av Facebook som Tiktok Looms Large

AnvÀndare uttömda av Facebook som Tiktok Looms Large

Det har varit tuffa Är för Facebook. Mellan utbrottet av falska nyheter, pÄgÄende integritetsproblem nÀr det gÀller datainsamling och hot frÄn statliga regler har vÀrldens mest populÀra sociala medieplattform fÄtt en stor hit. Nu ser det ut som mÄnga Facebook-anvÀndare helt enkelt Àr trötta pÄ det.

Why Axis Bug

Edison Research frÄgade Facebook-anvÀndare varför de anvÀnde plattformen mindre ofta och respondenterna mÄlade en ganska tydlig bild. De vanligaste orsakerna var en förakt för Facebook-rants, för mycket politik och en övervÀldigande kÀnsla av negativitet. Dessa svar gör det möjligt för oss att anta att anvÀndarna helt enkelt Àr uttömda av den online-miljö som Facebook har skapat.

Den övervĂ€ldigande kĂ€nslan av utmattning har i slutĂ€ndan lett till att anvĂ€ndare som lĂ€nge varit missnöjda med tjĂ€nsten, medan yngre mĂ€nniskor antingen lĂ€mnar Facebook eller inte registrerar sig för att gĂ„ med som för ett decennium sedan. År 2017 hade 67 procent av den amerikanska befolkningen över 12 Ă„r ett Facebook-konto. År 2018 hade dock antalet sjunkit med 5 procent, och 2019 var bara 61 procent av befolkningen pĂ„ Facebook.

Om detta dopp faktiskt orsakas av brist pĂ„ yngre anvĂ€ndare kommer det vid exakt fel tid, eftersom Facebook ser hĂ„rd konkurrens frĂ„n Tiktok just nu. År 2019 visar en undersökning frĂ„n Morning Consult att videodelningsappen anvĂ€ndes av samma andel amerikanska anvĂ€ndare (42 procent) i 13 till 16-Ă„riga konsolen som Instagram (41 procent) och Twitter (40 procent).

Det bör noteras att Facebook fortfarande har 172 miljoner anvÀndare i USA och 1,5 miljarder anvÀndare över hela vÀrlden, sÄ det Àr inte som om företaget riskerar att gÄ under. Men Facebooks tillvÀxt har redan planat pÄ sina mest vÀrdefulla marknader. Att rekrytera en ny generation unga anvÀndare bör vara vÀgen framÄt för företaget, men det har inte hÀnt.

FrÄn och med november 2019 rapporterar Statista att Äldersgruppen 13 till 17 Àr den absolut lÀgsta andelen anvÀndare. Gen Z förvÀntas bli den största amerikanska konsumentpopulationen Är 2026, sÄ om nÄgot inte förÀndras för Facebook kan det hÀr vara början pÄ slutet.