Användardata för dejtingsajter för vuxna från över 100 länder exponerade

Dataintrång avslöjar personuppgifter för nästan hela Ecuador

Personliga uppgifter om över 100 tusen användare av vuxna dejtingsajter och e-handelswebbplatser läcktes ut av en anonym hackare. Enligt en rapport publicerad av vpnMentoranvände alla de 70 webbplatserna som bröts samma marknadsföringsprogramvara av e-postmarknadsföringsföretaget Mailfire. Uppgifterna bröts genom en osäker Elasticsearch-server som kan leda till att användare är utsatta för identitetsstöld, utpressning och bedrägeri.

Dataläckaget var 882,1 GB i storlek. Den typ av data som läckt inkluderar meddelandeinnehåll, PII-data, privata meddelanden, autentiseringstoken och länkar, e-postinnehåll. Överträdelsen upptäcktes först den 31 augusti. Säljarna kontaktades den 3 september och Mailfire svarade direkt på nyheten genom att säkra servern på några timmar. En dag senare informerades klienterna om nämnda intrång.

Mailfire tog också ansvaret för felet. Rapporten nämnde: “Mailfire tog det fulla ansvaret och insisterade på att de exponerade företagen inte alls var ansvariga – och vår forskning har också bekräftat att detta är sant.”

I början av utredningen konstaterades att 882,1 GB data “innehöll över 370 miljoner poster för 66 miljoner enskilda meddelanden som skickades på bara 96 ​​timmar”.

De personligt identifierbara uppgifterna (PII) innehöll fullständiga namn, ålder och födelsedatum, kön, e-postadresser, plats för sändningar, IP-adresser, profilbilder som laddats upp av användare och profilbeskrivningar. Konversationen mellan användare på dejtingsajter har också öppnats av hackare.

Användare från över 100 länder har påverkats av den stora överträdelsen inklusive länder som Australien, Belgien, Kanada, Tyskland, Storbritannien, USA, Portugal och andra.

Nyligen har över 7 lakh RailYatri-användares uppgifter enligt uppgift läckt ut via en osäker server på grund av otillräckliga säkerhetsåtgärder. Detaljerna i databasen innehöll fullständiga namn, telefonnummer, adresser, e-post-ID, biljettbokningsinformation, UPI-id, GPS-plats och delvis information om debet- och kreditkortsnummer.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button