AnvÀnda iPhone som vÀckarklocka

PureGear DualTek-skal till iPhone XR

F: Finns det en applikation för den senaste iPhone (v2.21) som gör iPod till en vÀckarklocka. Jag skulle vilja vÀcka en spellista. Finns det ocksÄ ett program som gör iPhone till en videokamera?

– David

A: TyvĂ€rr skulle bĂ„da dessa funktioner exklusivt leva i inofficiella applikationer just nu, vilket krĂ€ver att du “jailbreakar” din iPhone för att kunna anvĂ€nda den.

Problemet med videoinspelningsapplikationer baseras helt enkelt pÄ det faktum att iPhone sjÀlv inte tillhandahÄller ett grÀnssnitt för videoinspelning, och officiella tredjepartsapplikationer fÄr inte komma Ät iPhone-hÄrdvaran direkt pÄ ett sÀtt som gör det möjligt för dem att tillhandahÄlla detta förmÄga.

Problemet med vĂ€ckarklockan Ă€r dubbelt: För det första kan officiella iPhone-applikationer inte köras i bakgrunden med hjĂ€lp av Software Development Kit som Apple tillhandahĂ„ller. Detta innebĂ€r att du mĂ„ste lĂ€mna alarmklockan igĂ„ng innan du gĂ„r och lĂ€gger dig för att den ska lĂ„ta pĂ„ morgonen. Ännu viktigare Ă€r dock att tredjepartsapplikationer för nĂ€rvarande inte har Ă„tkomst till iPod-mediebiblioteket, sĂ„ du skulle inte kunna vakna till en vald spellista med en tredjepartsapp. Även om det finns ett antal applikationer frĂ„n tredje part som Ă€r tillgĂ€ngliga i iTunes App Store, kommer ingen av dem för nĂ€rvarande att lĂ„ta dig vakna till en spellista pĂ„ grund av denna begrĂ€nsning.

Observera att enligt Apples senaste tillkÀnnagivande kommer iPhone 3.0 OS som slÀpps i sommar att tredjepartsapplikationer kan fÄ tillgÄng till ditt iPod-innehÄll, och det Àr troligt att vissa tredjepartsappar för larmklockor kommer att uppdateras nÀr det slÀpps. av denna nya förmÄga. Observera att begrÀnsningen av bakgrundsapplikationer uppenbarligen kommer att förbli pÄ plats i det nya iPhone-operativsystemet, men detta kan enkelt lösas med en vÀckarklocka som vÀcker dig pÄ morgonen, eftersom du helt enkelt kan lÀmna den igÄng kvÀllen innan.

Observera att vissa iPhone-vĂ€ckarklockor frĂ„n tredje part ger stöd för wake-to-playlist. Mest anmĂ€rkningsvĂ€rt bland dessa Ă€r iHome iP9 (iLounge-betyg: A-), som ger möjlighet att vakna till antingen ett standardpipbrus, normal iPod-uppspelning eller en anpassad spellista. För att anvĂ€nda den anpassade spellistfunktionen skapar du helt enkelt en spellista med namnet “iHome” pĂ„ din iPhone och iP9 börjar spela upp allt som finns i den spellistan nĂ€r larmet gĂ„r.