AnvÀnd fortfarande Yahoo Groups? InnehÄll raderas den 14 december

 AnvÀnd fortfarande Yahoo Groups?  InnehÄll raderas den 14 december

Om du fortfarande anvÀnder Yahoo Groups, gör dig redo att spara dina saker. Yahoo tar bort allt innehÄll pÄ diskussionsforumets webbplats den 14 december.

Ändringen nĂ€mndes tyst pĂ„ en Yahoo-hjĂ€lpsida. “FrĂ„n och med den 14 december kommer allt tidigare publicerat innehĂ„ll pĂ„ webbplatsen att tas bort permanent”, stĂ„r det.

AvstÀngningen börjar dock den 28 oktober nÀr anvÀndare inte lÀngre kan ladda upp nytt innehÄll till webbplatsen. Verizon-Àgda Yahoo planerar ocksÄ att stÀnga av en mÀngd funktioner pÄ Yahoo Groups, inklusive möjligheten att lÀgga upp filer, omröstningar, lÀnkar, foton, mappar, kalendrar och mer. (Yahoo planerade ursprungligen att stÀnga av innehÄllsinlÀggning till Yahoo Groups den 21 oktober, men har pressat tillbaka datumet till 28 oktober.)

SÄ sjÀlvklart Yahoo! kommer att sluta tillÄta anvÀndning av Yahoo! Grupper pÄ exakt en vecka, och sjÀlvklart Yahoo! kommer att radera / rensa ALT innehÄll i ALLA Yahoo! Grupper om 3 mÄnader. Och sjÀlvklart sÀger förstasidan INGENTING om det. https://t.co/2tNGpt9WoX pic.twitter.com/2U52mPK2ej

– Jason Scott (@textfiles) 16 oktober 2019

“Yahoo Groups-webbplatsen kommer att fortsĂ€tta att existera, men alla offentliga grupper kommer att göras privata eller begrĂ€nsade”, tillĂ€gger hjĂ€lpsidan. “Alla nya gruppmedlemmar mĂ„ste begĂ€ra en inbjudan eller bjudas in av en administratör. Administratörer kommer fortfarande att kunna hantera olika gruppinstĂ€llningar, Ă€ven om vissa funktioner kommer att vara begrĂ€nsade.”

Med andra ord kommer Yahoo Groups fortfarande att fungera som en e-postlista som mÀnniskor kan fortsÀtta anvÀnda för att skicka meddelanden till varandra, men bara via e-post. För att spara ditt publicerade innehÄll rÄder företaget anvÀndare att gÄ in pÄ gruppens huvudsida och i princip muspeka över innehÄllet de vill ladda ner och spara.

Verizon sa till PCMag: “Vi skrĂ€ddarsyr gruppernas funktioner för att matcha vĂ„ra gruppmedlemmars preferenser. De flesta av vĂ„ra medlemmar ansluter och delar innehĂ„ll frĂ€mst via e-post, sĂ„ vi tror att denna förĂ€ndring kommer att effektivisera och förbĂ€ttra gruppupplevelsen. Yahoo-grupper kommer att fortsĂ€tta att ge mĂ€nniskor möjlighet att ansluta till sina samhĂ€llen kring gemensamma intressen, och vi kommer att fortsĂ€tta att lyssna pĂ„ feedback för att sĂ€kerstĂ€lla att vi hĂ„ller vĂ„ra anvĂ€ndare glada och sĂ€kra. “

Under de senaste Ären har Verizon stÀngt ned gamla skoltjÀnster som AOL Instant Messenger, Yahoo Messenger och CompuServe Forums.

Sajten Yahoo Groups Ă€r ganska daterad med nĂ„gra av de grupper som grundades redan 2001 och 1999. Sedan dess har internetbefolkningen migrerat till andra sociala medieplattformar som Facebook. Enligt katalogsidan för Yahoo Groups verkar mĂ„nga av de skapade grupperna vara inaktiva. ÄndĂ„ har den plötsliga förĂ€ndringen utlöst klagomĂ„l frĂ„n vissa befintliga anvĂ€ndare av anslagstavlan.