Äntligen går Apple onlinebutik i Indien

Apple Store online går live i Indien med en mängd nya tjänster för att möta konsumenternas efterfrågan och också hjälpa dem att göra rätt val. Onlinebutiken ger en unik upplevelse för konsumenterna genom att leverera tjänster som produktanpassningar, förpackningar, byteserbjudande, rådgivningssessioner och mer.

Apple visar upp alla sina produkter i butiken inklusive de nyligen meddelade iPadsna och Apple Watch Series 6 och Watch SE. Prissättningen förblir densamma för alla produkter. Alla finansierings- och EMI-alternativ är också tillgängliga, tillsammans med ett inbytesprogram i onlinebutiken.

Apple bekräftade att det på grund av Covid-19-pandemin inte finns några kontanter vid leverans för närvarande. Förmodligen är detta betalningssätt tillgängligt när saker och ting återgår till det normala. Företaget hävdar också att alla beställningar kommer att levereras på ett kontaktlöst sätt.

För logistik har Apple samarbetat med Blue Dart. Apple lovar att leverera produkter gratis inom 24 till 72 timmar från inköpsdatumet. Leveranserna beror dock också på platsens avlägsenhet.

Till att börja med kommer Apple att täcka upp till 13 000 PIN-koder över hela landet och bör lägga till fler koder i listan under de kommande dagarna. Med tanke på de tuffa tiderna kan leveranserna påverkas på grund av lokala låsningskrav på grund av Covid-19-pandemin, vilket har varit fallet för många e-handelsplattformar online.

Med onlinebutiken vill Apple leverera en unik kundupplevelse till kunderna. Experter kommer att förstå kundernas krav och sedan hjälpa eller vägleda dem att välja rätt produkt som uppfyller deras behov. Inte bara det, experterna i webbutiken kommer också att vägleda kunderna att ställa in produkten och köra den smidigt.

Apple erbjuder också inbyttjänster för enkel utbyte av valfri smartphone för omedelbar kredit till en ny iPhone.

Full intervju med Deirdre O’Brien

Intressant är att när produkten väl är köpt kan kunder också boka en gratis 30-minuters rådgivningssession med experter på Apple för att få svar på alla deras frågor. Apples onlinesupport finns på engelska medan telefonsupport finns på både hindi och engelska.

Apple introducerar också en speciell studentprissättning i Indien för Mac och iPad för att uppmuntra onlinekurser mitt i pandemin. Dessutom erbjuder teknikjätten rabatter på tillbehör och Apple Care + -förmåner, ett utökat garantiprogram med två års teknisk support och även oavsiktlig skada.

Relaterade Artiklar

Back to top button