Anteckningar, Paint, WordPad är valfria i förhandsgranskning av Windows 10

Tre av de appar som vi alla har förväntat oss (och förlitar oss på?) Som en del av en ny installation av Windows ser ut att byta till att vara valfri i framtida versioner av Windows 10.

Som Windows Latest rapporterar innehåller den senaste Windows 10 Insider Preview-versionen, känd som version 20H1 Build 19041, tre nya poster i listan över valfria funktioner. De är Anteckningar, Microsoft Paint och WordPad.

Ingen av apparna är inställda att försvinna från Windows 10, men användare kan välja att inte installera dem förutsatt att de förblir valfria funktioner när 20H1 skickas. Även om beslutet kan komma som en överraskning för Windows-användare som har arbetat länge, ta bara ett steg tillbaka och överväga när du senast använde var och en av de tre apparna som valts.

Jag har inte använt WordPad och Paint så länge jag kan komma ihåg, men Notepad är fortfarande en mycket användbar app. Ändå finns det alternativ där ute som människor föredrar, med det fria att använda Notepad ++ är högt på listan, Paint.NET är också ett mycket mer funktionsrikt alternativ till Paint.

Det här är inte första gången vi hört talas om att Microsoft Paint kan försvinna. Tillbaka 2017 trodde vi att Microsoft förberedde sig för att döda ritningsappen, men det klargjordes snart att Paint skulle bli valfritt och tillgängligt via Windows Store. Det hände aldrig eftersom Microsoft beviljade det en fördröjning förra året och det förblev en vanlig Windows 10-funktion. Tillbaka under 2018 spenderade Microsoft också tid på att uppdatera Notepad för att åtgärda ett av dess längsta problem: förvrängda textfiler.

Versionen av Windows 10 med dessa appar som potentiella valfria funktioner kommer inte att lanseras förrän på våren (tidigast 20 mars), så det finns en chans att de kan återgå till att vara standardfunktioner innan dess.

Relaterade Artiklar

Back to top button