Antalet podcastlyssnare har tredubblats sedan 2013

Antalet podcastlyssnare har tredubblats sedan 2013

2011, nĂ€r min förbipasserande fascination för spel utvecklades till en fullstĂ€ndig besatthet, blev jag kĂ€r i IGNs branschnyhetspodcast Game Scoop. Under 2017, medan jag skrek och förbannade mig genom Bloodborne, upptĂ€ckte jag den Soulsborne-fokuserade Bonfireside Chat och dess retro-systerprogram, Watch Out For Fireballs. Och förra mĂ„naden, nĂ€r jag desperat kĂ€mpade för att avkoda Gene Wolfes mardrömmande tĂ€ta, labyrintiska, snubblade jag över Alzabo Soup – en podcast tillĂ€gnad en enda, i stort sett obskĂ€r litterĂ€r kvintett.

Det finns en podcast för allt – varje fanbas, hobby och vĂ€xande intresse – och deras popularitet vĂ€xer exponentiellt. Enligt Edison Research och Triton Digitals studie “The Infinite Dial” har antalet podcastlyssnare tredubblats sedan 2013; nĂ€stan 22 procent av amerikanerna lyssnar pĂ„ poddsĂ€ndningar. IAB- och PWC-inkomsterstudien för podcastannonser (presenterad tillsammans med den första i titt pĂ„ den nuvarande pod-emissionen) fann att branschen kommer att tjĂ€na $ 679.000.000 under 2019 och förutspĂ„s vĂ€xa Ă„tminstone till 2021.

varför axeldiagram för amerikanska podcastannonsintÀkter

Myriad visar över otaliga genrer – stora nyhetsbutiker kompletterar sina berĂ€ttelser med djupgĂ„ende rapportering, komiker slĂ„r av med kĂ€ndisar, och vissa nĂ€tverk harkar tillbaka till radios serierötter och berĂ€ttar mysterier och skrĂ€ckhistorier i en gammaldags ljudspel. Möjligheter finns i överflöd, bĂ„de för skapare och lyssnare.

Podcasts har av en anledning blivit “lĂ„t oss starta ett band” frĂ„n 2019 – podcasting Ă€r enkelt, billigt och roligt. För mĂ„nga mĂ€nniskor (inklusive mig sjĂ€lv) Ă€r det en möjlighet att samla vĂ€nner eller andra fans runt ett gemensamt intresse. Har du en telefon eller bĂ€rbar dator och en brinnande entusiasm? DĂ„ Ă€r du bra att gĂ„! Naturligtvis, bara för att du kan starta en show betyder inte att du borde – och det kommer frĂ„n en kille med tre podcaster som förmodligen inte borde ha nĂ„gon.

Behöver du rekommendationer? Kolla in PCMags 100 bÀsta podcaster. Om du vill starta din egen, ta en av vÄra rekommenderade mikrofoner och konsultera vÄr guide om hur du startar din show.