Ansiktsfilter Glitch avslöjar ‘Young’ Vlogger är årtionden äldre

En framstående kinesisk vlogger, känd som Her Royal Highness Qiao Bilu, inaktiverade av misstag ett skönhetsfilter under en liveström och avslöjade att hon är flera decennier äldre än hon verkade, enligt Insider.

Bilu hade samlat mer än 100.000 fans på Douyu – Kinas Twitch-motsvarighet – och förlitade sig på filter för att göra henne till vad hennes fans kallade en “söt gudinna.” Under en livestream den 25 juli täckte vloggeren ansiktet med en tecknad överlagring; fans ville se stjärnan och bad henne att ta bort den.

“Jag behöver gåvor för 100 000 yuan (14 526 $) för att visa mitt riktiga ansikte”, sa hon. “Jag är ju en snygg värd.”

Genom en glitch försvann tecknade filmen – och filtret – och avslöjade en 58-årig kvinna. Självfallet var hennes anhängare chockade. Några ropade “mormor” i Bilus kommentarsektion. Och på något sätt förvånad över att kändis och uppriktighet inte är desamma, lämnade hennes manliga fans en massa: Många avslutade prenumerationer och andra upphävde sina gåvor.

Den kinesiska regeringen kan också ta itu med händelsen. Den statliga Global Times bedömning av situationen förfärar wanghong – det kinesiska ordet för online-kändis – för att upprepade gånger utnyttja “inomhusman” som bara vill spendera tid med “drömmande kvinnor”. Och den kinesiska regeringen har tidigare kvarhållit streamers för upplevda motsättningar mot regeringen.

Men i en annan vridning har Bilus misstag ökat hennes berömmelse. Enligt Insider har hennes Douyu-profilsida svällt till nästan en miljon följare efter händelsen. Hon meddelade också på tisdag att hon kommer att släppa ett album.

Relaterade Artiklar

Back to top button