Ankit Fadia utsågs till ambassadör för Digital India; regeringen bekräftar det

Ankit Fadia, Ankit Fadia Digital India, Digital India, Digital India Brand ambassadör, Ankit Fadia ny kontrovers, Ankit Fadia-bedrägeri, Forbes-artikel Ankit Fadia avslöjade, Forbes, teknik, tekniknyheter Ankit Fadia lade ut denna selfie från Digital India-evenemanget, där han hävdar att han utsågs till brandambassadör. (Källa: Fadias Facebook-sida)

Uppdatering: Indiens regering utfärdade ett nytt pressmeddelande i går kväll och bekräftade att den hade utsett Ankit Fadia till en av varumärkesambassadörerna för Digital India-initiativet.

I ett pressmeddelande sa regeringen, ”Som en del av Digital India-veckan (1-7 juli 2015), efter fyra Brand Ambassadors, nominerades för en period av ett år för att sprida produkten och applikationer som lanserades av avdelningen under Digital India Program:

1. Shri Satwat Jagwani, All India IIT-JEE — Advanced Topper -2015 (Student)

2. Ms Krati Tiwari, All India IIT-JEE — Advanced Girl Topper -2015 (Student)

3. Mr Ankit Fadia, författare & etisk hackare

4. Shri Pranav Mistry, Samsung USA (datavetare / författare till 6th Sense)

Därefter har ingen annan person utsetts till varumärkesambassadör för Digital India.

Tjänsterna från dessa Brand Ambassadors kommer att användas när det behövs för att skapa massmedvetenhet för programmet.

Med regeringen som bekräftar Fadias utnämning till varumärkesambassadör är det troligt att prat om hans förmåga som “hackare” inte kommer att dö när som helst snart.

Digital Indien har en ny kontrovers och det heter Ankit Fadia. Fadia, som kallar sig en “etisk hacker” och har hävdat att han hjälpte många myndigheter, lade ut en serie bilder av Facebook som förkunnade att Indiens regering hade utsett honom till en varumärkesambassadör för initiativet. Kolla in bilderna här.

Fadia lade till och med ut ett ‘certifikat’ som listade honom som en varumärkesambassadör. Nyheten orsakade viss allvarlig upprördhet på nätet, eftersom många har ställt tvivel om Fadias uppgifter som en hacker.

En gammal Forbes-artikel av techjournalisten Charles Assisi med titeln “Ankit Fadia avslöjad”, som är en svidande profil för den “etiska hackaren”, återuppstod också på sociala medier. Du kan läsa hela artikeln här. Några på sociala medier ifrågasatte hur regeringen kunde ha utsett Fadia till en varumärkesambassadör med tanke på hans tvivelaktiga påståenden.

Historien fick ytterligare en vridning med att Indiens regering utfärdade ett pressmeddelande som sa att de aldrig utsett någon till Digital India-ambassadör.

I pressmeddelandet som publicerades på PIB-webbplatsen, “Det fanns vissa nyhetsrapporter om att det finns ett steg att utse en varumärkesambassadör för Digital India-programmet för regeringen. Detta för att klargöra att det inte har skett någon sådan åtgärd för att utse en varumärkesambassadör som rapporterats. ” Intressant är att länken till PIB-utgåvan inte längre fungerar, men Googles sökresultat visar fortfarande länken.

Nu har ANI twittrat och sagt att det kommer att finnas ett förtydligande i frågan på kvällen. Kolla in deras tweet här.

Ankit Fadia, Ankit Fadia Digital India, Digital India, Digital India Brand ambassadör, Ankit Fadia ny kontrovers, Ankit Fadia-bedrägeri, Forbes-artikel Ankit Fadia avslöjade, Forbes, teknik, tekniknyheter Digital Indien förnekande av varumärkesambassadör. Länken fungerar inte längre.

Fadias egen Wikipedia-sida beskriver honom som en ”Lier (SIC) och självutnämnd etisk hacker. Hans arbete handlar mestadels om OS-baserade tips och tricks, proxysajter och livsstil. ” Fadia hade gjort anspråk på att avlägsna och hacka webbplatsen för Chip Magazine, en avgift som senare nekades av tidningen. Charles Assisi, som skrev Forbes-artikeln, var redaktör för Chip när den påstådda incidenten ägde rum.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button