Android-grundaren Andy Rubin retar en snygg smartphone

Android-grundaren Andy Rubin retar en snygg smartphone

Android-grundaren Andy Rubin ger en smygtopp till vad som kan vara nĂ€sta Essential-smartphone – och tydligen har den en mycket smal skĂ€rm.

PĂ„ tisdag twittrade Rubin ut bilder av den namngivna enheten, som verkar vara ungefĂ€r hĂ€lften sĂ„ stor som en vanlig smartphone, och ser nĂ€stan ut som en TV-fjĂ€rrkontroll. “Nytt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt (anvĂ€ndargrĂ€nssnitt) för radikalt annorlunda formfaktor”, sa han i en av tweetsna.

Nytt anvÀndargrÀnssnitt för radikalt annorlunda formfaktor pic.twitter.com/Es8hFrTuxx

– Andy Rubin (@Arubin) 8 oktober 2019

En bild visar att smarttelefonen kör en kartlÀggningsapp över den smala skÀrmen. En annan visar produkten som visar alla tjÀnster som gÄr via telefon, inklusive kalender-, Weather- och Uber-appar. (Det Àr dock oklart hur telefonen kommer att sÀkerstÀlla att tredjepartsappar passar den ovanliga skÀrmstorleken.)

Bilderna visar ocksĂ„ att du enkelt kan hĂ„lla och komma Ă„t smarttelefonen med en hand. Enligt Rubin Ă€r apparaterna monterade i ett “GEM Colorshift” -material som har en reflekterande metallisk glans.

GEM Colorshift-material pic.twitter.com/QJStoiDleH

– Andy Rubin (@Arubin) 8 oktober 2019

Hittills har Rubins start, Essential Product, förblir snĂ€va runt produkten. “Vi har arbetat med en ny enhet som nu testas tidigt med vĂ„rt team utanför laboratoriet. Vi ser fram emot att dela mer inom en snar framtid”, berĂ€ttade företaget PCMag i ett e-postmeddelande.

Vi har arbetat med en ny enhet för att omformulera ditt perspektiv pÄ mobilen. Det Àr nu i tidig testning med vÄrt team utanför labbet. Ser fram emot att dela mer inom en snar framtid! #ProjectGEM pic.twitter.com/BnVy7yM2Kj

– Essential (@essential) 9 oktober 2019

Essential har dock ryktats arbeta pÄ en AI-powerd smartphone som till stor del fungerar över röstkommandon istÀllet för en pekskÀrm. Detta kan förklara den ovanliga designen till den nya telefonen som Rubin retar.

Android-grundaren och hans start har varit ganska tysta under det senaste Äret efter lanseringen av Essential Phone PH-1 tillbaka i augusti 2017. PH-1 var anmÀrkningsvÀrd för sin kant-till-kant-skÀrm som hade ett litet hack för front- mot kameran. Företaget har dock hittills avstÄtt frÄn att följa upp produkten med en ny modell.

Den relativa tystnaden kan delvis bero pÄ hur Rubin befann sig i en kontrovers över hur han lÀmnade Google tillbaka 2014. I oktober förra Äret rapporterade att teknikjÀtten hade tvingat honom att avgÄ pÄ grund av ett trovÀrdigt sexuellt missförhÄllande, men inte innan han förhandlade om utgÄngspaket som betalade Rubin 90 miljoner dollar.

Som svar hĂ€vdade Rubin att historien var en del av en “utstrykningskampanj” med falska anklagelser. Uppgifterna om hans exitpaket tillsammans med Googles hantering av sexuella trakasserier pĂ„ arbetsplatsen utlöste emellertid en en-dags massiv walkout av Googles anstĂ€llda vid företagskontor över hela vĂ€rlden.