Analytiker: Major Carrier Stores SĂ€ljer ganska mycket bara Apple och Samsung

Analytiker: Major Carrier Stores SĂ€ljer ganska mycket bara Apple och Samsung

Duopolet fortsÀtter. Mer Àn 90 procent av telefonerna som sÄldes i var och en av de fyra stora amerikanska operatörernas butiker i december var antingen Apple- eller Samsung-enheter, enligt en butiksundersökning gjord av analysföretaget Wave7 Research.

Apple och Samsung sÄlde tillsammans 94 procent av telefonerna i Verizon-butikerna, 95 procent i AT&T-butikerna, 94 procent i Sprint-butikerna och 91 procent i T-Mobile-butikerna, enligt rapporten. Den mest populÀra telefonen pÄ alla fyra operatörer i december var iPhone 11, sÀger företaget. Den mest sÄlda Samsung-telefonen var Galaxy S10.

Vi har rapporterat om detta duopol mÄnga gÄnger tidigare; det Àr inte nyheter, men det Àr alltid hÀpnadsvÀckande att se hur det fortsÀtter. Analytiker har berÀttat för mig flera gÄnger att operatörsbutiker kontrollerar cirka 85-90 procent av USA: s efterbetalda telefonförsÀljning, vilket betyder att Wave7s nummer Àr en bra signal för vad som hÀnder i den högre delen av den amerikanska telefonmarknaden.

NÄgra av de mest livliga varumÀrkena med de högsta fansen Àr faktiskt ganska smÄ pÄ vÄr marknad. Googles Pixel-sortiment var pÄ 2-4 procent hos var och en av de fyra operatörerna, medan OnePlus kom in pÄ 2,3 procent totalt sett tack vare lanseringen av OnePlus 7T Pro McLaren pÄ T-Mobile.

För mÀnniskor som gillar konkurrens finns det en ljuspunkt i förbetalt, dÀr fÀrre mÀnniskor köper $ 1000 iPhones. Fyra av de fem bÀsta telefonerna pÄ Boost i december var iPhones eller Samsungs, varav den femte var LG Stylo 5, sÀger rapporten. Enligt MetroPCS var Samsung, LG och Motorola bÀstsÀljare under första halvan av december, enligt Wave7-rapporten.

Enligt Evercore via Fierce Wireless fanns det 46 miljoner förbetalda prenumeranter i USA och 267 miljoner efterbetalda prenumeranter under tredje kvartalet 2018 – det senaste jag kunde hitta data för. Förbetalda prenumeranter gĂ„r inte ofta in i telefonsamtalet i amerikanska medier, eftersom de vanligtvis inte köper avancerade telefoner och vanligtvis har lĂ€gre medianinkomster Ă€n efterbetalda prenumeranter.

Counterpoint Research kombinerar förbetalda och efterbetalda nummer för att fÄ saker att se betydligt bÀttre ut för LG. Under tredje kvartalet 2019 sÀger Counterpoint att Apple och Samsung tillsammans tog 67 procent av den totala marknaden, med 12 procent till LG, 8 procent till Motorola och 13 procent till alla andra.

Allt detta gör den amerikanska marknaden mycket annorlunda Ă€n andra globala marknader, konstaterar Counterpoint. Globalt var de fem bĂ€sta leverantörerna under tredje kvartalet 2019 Samsung, Huawei, Apple, Oppo och Xiaomi, sĂ€ger företaget. Tre av dem – Huawei, Oppo och Xiaomi – spelar inte ens pĂ„ den amerikanska marknaden alls och har inga konkreta planer pĂ„ att göra det. Huawei Ă€r faktiskt olagligt i USA pĂ„ grund av politiska bekymmer. Oppo berĂ€ttade nyligen för PCMag att USA Ă€r den “svĂ„raste marknaden i vĂ€rlden”, medan Xiaomi flera gĂ„nger har sagt att de funderade pĂ„ att lansera hĂ€r och sedan backade ur dessa planer.