Analytiker: Apple kan sälja upp till 43,3 miljoner iPhones bara under hösten

ÄppleApples chef Tim Cook (vid ett annat leende tillfälle) FOTO: Business Insider

Enligt de senaste prognoserna från analytiker väntar Apple på en rekordperiod. Företaget kommer inom några timmar att meddela hur många enheter det lyckades sälja under det tredje finanspolitiska kvartalet, som täcker månaderna april till juni.

Det fjärde kvartalet bör dock se mer intressant ut, under vilket företaget kommer att presentera minst tre nya produkter.

Så många som 17 analytiker, av vilka upp till tio arbetar på Wall Street, förutspår att Apple kommer att sälja ett rekordantal enheter under hösten. De flesta av dem förväntar sig försäljningsnummer upp till 39,8 till 43,3 miljoner bitar. Det skulle vara det med 2,4% jämfört med föregående år, vilket är en enorm förbättring för ett företag som är lika stort som Apple.

Apples försäljningsnummer. Källa: Apple 3.0

Jag på 1 biljon dollar

Andra intressanta indikatorer inkluderar till exempel genomsnittspris för såld utrustningsom senast stannade vid $ 728. Len året före det var på nivån av $ 655 per styck. Den amerikanska tillverkaren driver alltmer på digitala tjänster, som genererade intäkter på 9,19 miljarder dollarsom representerar 31% jämfört med föregående år.

I världen av de rikaste företagen idag har en strid brutit ut om vem av dem som kommer att vara de första som slår rekordvärdet 1 biljon dollar. Det är mycket möjligt att Apple kommer att lyckas med lanseringen av de nya iPhonerna. Det amerikanska företaget har värde baserat på fredagsnummer 942 miljarder dollar.

Relaterade Artiklar

Back to top button