Analys: Vad Blizzards Hearthstone-förändringar betyder för dig – Hearthstone

Igår kväll meddelade Blizzard en grundläggande förändring av hur Hearthstone kommer att spelas efter lanseringen av den nya expansionen. Efter denna punkt kommer tävlingsspel att delas upp i två olika format: Wild och Standard.

I det förra kan du använda alla kort du önskar – från hela Hearthstones expansionshistorik – för att bygga ditt kort. I det senare kan du bara använda kort från Basic- och Classic-uppsättningarna, tillsammans med kort från utvidgningar som släppts under innevarande eller föregående år. Det finns massor av finare detaljer som är inblandade i dessa planerade ändringar, och vi rekommenderar att du håller dig snabbare genom att läsa det officiella tillkännagivandet och FAQ.

Vad tror vi dock att den här nyheten betyder för spelarbasen och vilken inverkan kommer det att ha på spelets framtid?

Sammantaget anser vi att förändringarna är ett positivt steg framåt för samhället. Hearthstone behöver en konstant tillströmning av nya spelare för att både kunna växa och förbli relevanta, och den här typen av formatändringar har antydits under en tid. Paywall för kortinsamling för nya spelare har erkänts tidigare och dessa förändringar känns instinktivt som det minst störande sättet att lösa ett stort och fördjupande problem.

När det gäller hur spelarbasen är uppdelad, under det första året (det så kallade Kraken-året), förväntar vi oss att både Wild- och Standard-lägen kommer att njuta av stor popularitet, med nykomlingar som naturligt graviterar mot det senare formatet. När det gäller vår egen täckning kommer vi att spåra metagamet för både Standard och Wild i separata däckrundor, med ännu fler däckguider som hjälper dig att hålla dig på toppen av tävlingen – oavsett vilken väg du väljer att resa på vägen till Legend.

När det andra året börjar, tror vi emellertid att publiken kommer att börja vrida sig kraftigare mot standardformatet. Det är Blizzards standard “officiella” läge för spelet när det gäller ranking för turneringar, trots allt, och balansering av spel kommer att fokuseras på detta område. Från denna punkt tror vi att Wild kommer att bli alltmer … ja, vild, obalanserad och kombinationsdriven. Fortfarande kul, med andra ord, men mindre avgörande för Blizzards vision för spelet och med en mindre undergrupp.

När det gäller ämnet balansering är vi intresserade av att se vad som händer med de hjältspecifika och neutrala Basic-korten som Blizzard har lovat kommer att ses över och förfinas. Med en uttalad önskan att förbättra hälsan och mångfalden i Hearthstones metagame, kommer några av de mer kraftfulla korten som Flamestrike eller Fiery War Axe att mjukas upp?

Det här är grundläggande saker för teamet att tippa med, och att få dessa förändringar rätt första gången är avgörande om den nya spelarupplevelsen ska skyddas. Det är svårt att föreställa sig ett nytt fönster för teamet att göra denna typ av dramatisk omvärdering av Hearthstones grundläggande kort, och att återställa eller ändra någon av dessa förändringar kommer att orsaka förvirring och förlust av förtroende.

När det gäller att förlora mer och mer etablerade och populära kort i standardformat över tiden finns det något annat som är värt att överväga. Är vi verkligen säkra på att vi alla kommer att vara så ledsna som vi tror att vi kommer att se Dr. Booms avgång? Han kan mycket väl vara standard, rekommenderade första legendariska för spelare att skapa – och det ger en tråkig metamatch för både nykomlingar och veteraner – men han introducerar också element av slumpmässig interaktion på brädet som ger en viss grad av vitalitet. Är han förmodligen inte ett symptom på ett annat problem – bristen på andra alternativ för Mana-spelautomaten?

I den meningen lägger de föreslagna ändringarna ner en tung handske för Blizzard. Om utvecklarna kan använda denna segregering av Hearthstone-publiken för att skapa ett verkligt dynamiskt metagame och lösa dessa frågor om kortdiversitet, blir det en spännande utveckling för spelet. Annars känns det som om problemet helt enkelt försenas ytterligare en dag. Vi får de första tecknen på hur laget avser att möta den utmaningen när den nya expansionen avslöjas under de kommande veckorna.

Relaterade Artiklar

Back to top button