AMOLED 4K Samsung Galaxy Chromebook har Intel Comet Lake

AMOLED 4K Samsung Galaxy Chromebook har Intel Comet Lake

LAS VEGAS — En elegant Chromebook med en AMOLED-skĂ€rm och ett prickigt Fiesta Red-fĂ€rgschema gĂ„r med i Samsung Galaxy-sortimentet. AvtĂ€ckt pĂ„ CES markerar den nya Galaxy Chromebook första gĂ„ngen Googles stationĂ€ra operativsystem har dykt upp i en Galaxy-enhet.

CES 2020 Bug Art

För $ 1 000 finns den nya Galaxy Chromebook ocksÄ i en mer dÀmpad silver aluminiumfinish. Det riktar sig till dem som ocksÄ kan titta pÄ Googles egna premium Pixelbook-bÀrbara datorer. De fÄr utmÀrkt byggkvalitet och innovativa funktioner som sÀllan pryder legionerna av Chromebooks under 300 $ som har varit populÀra bland barn och budgetköpare.

Galaxy Chromebooks mest unika funktion Àr dess 13,3-tums AMOLED-skÀrm, med en 4K 3,840-för-2,160-pixel upplösning. FÀrger dyker upp frÄn skÀrmen och texten Àr rakkniv, Àven om det ökade antalet pixlar jÀmfört med de mer typiska upplösningarna i full HD (1 920 x 1 080 pixlar) som de flesta bÀrbara datorer erbjuder kan leda till minskad batteritid.

Samsung Galaxy Chromebook

SkÀrmen Àr beröringsaktiverad och Galaxy Chromebook har en penna för att skriva, knacka pÄ eller rita pÄ den. Pennan glider in i ett garage pÄ den bÀrbara datorns kant, liknar S Pen som ingÄr i andra Galaxy-bÀrbara datorer och telefoner. Till skillnad frÄn S Pen Àr Galaxy Chromebook Pen dock en passiv penna utan egen batterikraft. Det har lutningsstöd, men det finns ingen tryckkÀnslighet.

Samsung Galaxy Chromebook

Precis som Pixelbook och Pixelbook Go Àr 2,2-pund Galaxy Chromebook en 2-i-1-konvertibel bÀrbar dator, vilket innebÀr att du kan rotera gÄngjÀrnet 360 grader för att göra det till ett tÀlt, staffli eller skifferplatta. Under en kort demo mÀrkte jag att skÀrmen studsade avsevÀrt nÀr jag konverterade den till ett staffli, vilket kan göra det svÄrt att skriva och rita.

Samsung Galaxy Chromebook

StÄ inför vÀrlden

Galaxy Chromebook har tvĂ„ webbkameror. En Ă€r i det normala lĂ€get ovanför skĂ€rmen, medan en andra Ă€r monterad ovanför tangentbordet och pekar bort frĂ„n anvĂ€ndaren nĂ€r enheten anvĂ€nds som en surfplatta. Denna “vĂ€rldsinriktade” kamera kan anvĂ€ndas för AR-applikationer (augmented reality), men Samsung ser det frĂ€mst som ett anvĂ€ndbart verktyg för studenter som vill ta en bild av anteckningarna som deras lĂ€rare har skrivit pĂ„ tavlan.

Samsung Galaxy Chromebook

Den andra kameran har en sensor som Àr kompatibel med Googles Ambient EQ-funktion, som dynamiskt justerar fÀrgtemperaturen och ljusstyrkan pÄ skÀrmen för att matcha omgivningen i rummet du anvÀnder den i. Ambient EQ Àr för nÀrvarande endast tillgÀnglig pÄ Google-produkter som Nest Nav. Google sa ursprungligen att det skulle hÄlla det pÄ det hÀr sÀttet, men i ett ansikte som Àr typiskt för företaget arbetar det nu med att bygga in det i Chrome OS.

Faktum Àr att Googles produktteam var nÀra involverade i Galaxy Chromebooks design, och Google kommer att marknadsföra enheten som en plattform för Android- och Chrome-programutvecklare som kan behöva utveckla med Linux för bÄde Chrome- och Android-appar. Som med Ambient EQ sÀger Google att stöd för ett Linux-utvecklarlÀge snart kommer med Chrome OS (det Àr för nÀrvarande i betatestning).

Comet Lake under huven

Förutom att vara den första Galaxy Chrome-enheten Àr Galaxy Chromebook bland de första grödorna med Chromebooks som har Intels senaste 10: e generationens processorer. Den anvÀnder en Intel Core i5-10210U CPU, tillsammans med 8 GB minne och en 256 GB SSD.

Leta efter Galaxy Chromebook under Ă„rets första kvartal. Du kan ocksĂ„ lĂ€sa vĂ„r systersida Mashable’s tar pĂ„ Galaxy Chromebook.