Amerikanska tullar beslagtar 2.000 OnePlus-knoppar och säger att de är förfalskade AirPods

Oneplus öronproppar, oneplus öronsnäckor förfalskade, Oneplus öronsnäckor CBP byrå, Oneplus öronsnäckor vs airpods, oneplus öronsnäckor design, oneplus öronsnäckor jfk flygplats

I en bisarr händelse hävdade USA: s tull- och gränsskydd att det har tagit 2000 förfalskade AirPods från Hong Kong vid flygfraktanläggningen på JFK flygplats. Även om OnePlus-öronsnäckor har en grundläggande liknande design som första generationens AirPods, finns det några synliga skillnader som logotyp, form och naturligtvis förpackningen som tydligt säger OnePlus. CBP värderade till och med öronsnäckorna till 3,98 000 Rs om de hade varit äkta.

CBP: s uttalande i pressmeddelandet

“CBP-tjänstemän skyddar den amerikanska allmänheten från olika faror dagligen”, säger Troy Miller, chef för CBP: s New York Field Operations. “Avlyssningen av dessa förfalskade öronsnäckor är en direkt återspegling av vaksamhet och engagemang för uppdragssuccé av våra CBP-tjänstemän dagligen.”

CBP twittrade bilderna på OnePlus-öronsnäckorna med texten ”DET ÄR INTE (Apple-emoji)” tillsammans med pressmeddelandet.

DET ÄR INTE EN –

CBP-tjänstemän på JFK Airport beslagtog nyligen 2000 förfalskade Apple AirPods från Hong Kong, värderade till 398 000 $ om de varit äkta.

Detaljer via @CBPNewYorkCity: https://t.co/XMgjkfT56i pic.twitter.com/Ofn9REJ9ZB

– CBP (@CBP) 14 september 2020

På denna faux pas hade OnePlus USA ett knäppt svar.

Hej, ge dem tillbaka! 🙃

– OnePlus USA (@OnePlus_USA) 14 september 2020

Trots det tydliga missförståndet är CBP inte på humör att backa tillbaka sina påståenden. De berättade Gränsen, ”Efter att ha granskat leveransen i fråga bestämde en CBP-importspecialist att öronsnäckorna tycktes bryta mot Apples konfigurationsvarumärke. Apple har konfigurationsvarumärken på sina öronproppar och har registrerat dessa varumärken med CBP, säger talesmannen. Konfigurationsvarumärken täcker produktens allmänna utseende, om du undrar. “Baserat på detta beslut har CBP-tjänstemän vid JFK Airport beslagtagit sändningen under 19 USC 1526 (e).”

OnePlus-knopparna lanserades av den kinesiska teknikjätten med sin mellansegment smartphone OnePlus Nord. De första riktigt trådlösa öronsnäckorna från OnePlus prissätts till 4 999 Rs och finns i tre färger, till skillnad från Apples Airpods. Missförståndet kommer också som en överraskning eftersom det finns ett antal befintliga produkter på marknaden som liknar Apples Airpods.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button