Amerikanska konsumenter till telefontillverkare: Vi Àr inte gjorda av pengar

Amerikanska konsumenter till telefontillverkare: Vi Àr inte gjorda av pengar

Knappt tio procent av de amerikanska konsumenterna Àr villiga att spendera över 1 000 dollar pÄ smartphoneköp, enligt ny marknadsinformation.

Resultaten kommer frĂ„n forskningsföretaget NPD Group, som har spĂ„rat vad smartphones amerikanska konsumenter har anvĂ€nt under det senaste Ă„ret. “Den övergripande medvetenheten och köpintĂ€kterna som rapporterats av konsumenterna Ă€r hög, men endast ett litet segment av marknaden har rĂ„d med dessa $ 1 000 enheter”, sĂ€ger NPD: s verkstĂ€llande direktör Brad Akyuz i en forskningsnot.

Resultaten kommer förmodligen ingen att överraska. NÀr allt kommer omkring, vem vill verkligen spendera sÄ mycket pÄ en telefon? Det var bara för fem Är sedan nÀr startpriset för de senaste flaggskeppssatsarna var $ 649. Men sedan dess har kostnaderna dramatiskt ökat till $ 1 000 eller mer medan innovationstakten har avtagit.

Forskningsföretag har nu rapporterat att de flesta amerikanska konsumenter nu avstÄr frÄn att uppgradera. IstÀllet kan de sluta behÄlla sina befintliga enheter i cirka 2,75 Är, eller 75 procent lÀngre Àn de gjorde 2014. Samtidigt fann en separat undersökning nyligen att endast cirka 16 procent av amerikanerna skulle vara villiga att betala mellan 751 och 1 000 dollar för en telefon.

Enligt NPD Group brukar amerikanska konsumenter som köper en $ 1000 + -telefon komma frÄn de största stÀderna i landet, inklusive New York City och Los Angeles. Men branschen hoppas att smarttelefonförsÀljningen kommer att se en övergripande ökning 2020 nÀr den amerikanska marknaden lanserar fler 5G-nÀtverk över hela landet.

För att dra nytta av nĂ€tverken mĂ„ste du köpa en 5G-aktiverad smartphone. Som ett resultat Ă€r det möjligt att vi kan se en vĂ„g av amerikanska konsumenter som vĂ€ljer att uppgradera. Men NPD Group Ă€r inte sĂ„ sĂ€ker. Det beror pĂ„ att samma 5G-aktiverade smartphones sannolikt kommer att vara flaggskeppsenheter med prislappar pĂ„ cirka 1200 dollar. “Tillverkare och operatörer förvĂ€ntar sig att 5G hjĂ€lper till att Ă„teruppliva uppgraderingscykeln, men prissĂ€ttningen kan utgöra ytterligare ett hinder,” tillade Akyuz.

För att Äteruppliva försÀljningen rekommenderar NPD Group att smarttelefonleverantörer fokuserar pÄ att skapa mer prisvÀrda modeller.