Amerikanska åklagare, Apple för att föra vittnen till förhandling på låst iPhone

Apple, Apple iPhone krypteringsfodral, iPhone krypteringsfodral, iPhone krypteringsfodral, Apple vs FBI, FBI, FBI vs Apple, teknik, teknologinyheter Utfrågningen, inställd på tisdag, är den senaste utvecklingen i en uppgörelse mellan Apple och regeringen som har blivit en blixtstång i den nationella debatten om digital integritet. Apples VD Tim Cook (Källa: AP)

Den amerikanska regeringen och Apple kommer att kunna korsförhöra de andras vittnen i en domstolsförhandling nästa vecka om huruvida teknikföretaget måste hjälpa federala utredare att låsa upp en krypterad iPhone knuten till en av San Bernardino-mördarna, sa Apple.

Utfrågningen, inställd på tisdag, är den senaste utvecklingen i en uppgörelse mellan Apple och regeringen som har blivit en blixtstång i den nationella debatten om digital integritet och vilken typ av data på telefoner och personliga enheter som ska vara tillgängliga för brottsbekämpning.

Alla vittnen har avgivit skriftliga förklaringar i de rättsliga underlag som redan lämnats in i ärendet, säger en Apple-advokat som pratade med reportrar vid ett konferenssamtal på fredagen, på villkor av anonymitet.

Advokaten sa att regeringen gjorde en begäran sent på onsdagen för vittnen som arbetar på Apple som kan diskutera teknik.

Advokaten sa att Apple skulle göra två anställda – Chief Privacy Engineer Erik Neuenschwander och Global Law Enforcement Manager Lisa Olle – tillgängliga för korsförhör.

Neuenschwanders förklaring säger delvis att Apple skulle behöva skapa ett nytt operativsystem för att kringgå sin egen säkerhet och utmanar ett regerings påstående att företaget skapar individuell programvara för olika telefoner.

Olle argumenterade i sin förklaring att att skapa det nya operativsystemet skulle vara betungande för Apple och skulle leda till fler förfrågningar från brottsbekämpning. Apple skulle behöva anställa människor “vars enda funktion skulle vara att hjälpa till med att hantera och genomföra sådana order”, skrev hon i sin förklaring.

Regeringen kommer också att ha två Federal Bureau of Investigation vittnen tillgängliga under utfrågningen i Riverside, Kalifornien, sade en brottsbekämpande tjänsteman. De är Stacey Perino, elektronikingenjör vid FBI, och Christopher Pluhar, sade tjänstemannen.

Vittnesmål från Pluhar och Perino rör delvis försök att få åtkomst till iPhones data via iCloud. Apple och säkerhetsexperter har kritiserat regeringstjänstemän för att återställa Apple-identifieringen i samband med telefonen och utesluter möjligheten att återställa ytterligare data via en automatisk molnbackup.

Perino sa i sin förklaring att utredare inte skulle ha kunnat få tillgång till telefonens data även om återställningen inte inträffade.

Apple bekämpar ett domstolsbeslut som erhölls av FBI förra månaden och som kräver att företaget skriver ny programvara för att inaktivera lösenordskyddet på en arbets-iPhone som används av Rizwan Farook, en av de två skyttarna i en rampage i december som lämnade 14 döda och 22 sårade .

Relaterade Artiklar

Back to top button