AMD: s 16-Core Ryzen 9 3950X Chip blir försenad till november

AMD: s 16-Core Ryzen 9 3950X Chip blir försenad till november

PC-spelare som vÀntar pÄ AMD: s 16-kÀrniga Ryzen 9 3950X-chip mÄste hÄlla ut lite lÀngre. Företaget driver tillbaka processorns slÀppdatum frÄn denna mÄnad till november.

PĂ„ fredag ​​sa AMD att det för nĂ€rvarande Ă€r upptagen av att “möta den starka efterfrĂ„gan” pĂ„ tredje generationens Ryzen-processorer som redan finns pĂ„ marknaden. Ryzen 9 3900X lanserades till exempel i juli för att ge fantastiska recensioner, men Ă„terförsĂ€ljare har kĂ€mpat för att hĂ„lla produkten i lager. Vad som borde vara en $ 499-processor kan nu hittas till försĂ€ljning för över $ 880 via online-tredjepartshandlare. För att tillverka kislet Ă€r AMD beroende av den taiwanesiska tillverkaren TSMC.

Amd trÄdband

Det finns dock nÄgra goda nyheter. Företaget bekrÀftade officiellt att en tredje generationens Threadripper-chip Àr under utveckling och kommer ocksÄ att anlÀnda i november. Det kommer dock inte att vara en 32-kÀrnig behemoth som vissa lÀckor tidigare föreslog att det kan vara. IstÀllet körs den kommande Threadripper-processorn endast pÄ 24 kÀrnor.

Chiptillverkaren retade den nya Threadripper pĂ„ ett foto, men avstod frĂ„n att erbjuda andra detaljer som prissĂ€ttning. “Vi Ă€r övertygade om att nĂ€r entusiaster fĂ„r tag pĂ„ vĂ€rldens första 16-kĂ€rniga vanliga stationĂ€ra processor och vĂ„r nĂ€sta generation av avancerade skrivbordsprocessorer, kommer vĂ€ntetiden att vara vĂ€rt det,” tillade AMD.

AMD har kallat Ryzen 9 3950X som “vĂ€rldens första 16-kĂ€rniga spel-CPU.” Den kommer att ha 32 trĂ„dar, en bashastighet pĂ„ 3,5 GHz, som kan öka till 4,7 GHz och 72 MB totalt cache. FörvĂ€nta dig att den kommer fram till $ 749.

Under tiden prissattes företagets andra generationens Threadripper-chiplinje frÄn $ 649 till $ 1 799 nÀr den lanserades för ett Är sedan.