AMD levererar upplÄst $ 49 Athlon 3000G-processor

AMD levererar upplÄst $ 49 Athlon 3000G-processor

Idag började AMD leverera sin mycket billiga Athlon 3000G-stationÀra processor, som rÀknas som det första Zen-baserade Athlon-chipet som erbjuds med en olÄst multiplikator för enkel överklockning.

Som Guru3D rapporterar erbjuder AMD en 14nm “Raven Ridge” -processor med en basklocka som körs pĂ„ 3,5 GHz, dubbla kĂ€rnor, fyra trĂ„dar, integrerad Radeon Vega 3-grafik (192 strömprocessorer) och en 35 W TDP för bara $ 49. JĂ€mförelser med $ 60 Pentium G5400 som utförts av AMD antyder en fördubbling av framerates i spel som Fortnite och CS: GO, och upp till 25 procent prestandafördel för mer allmĂ€nna skrivbearbetningsuppgifter. Din körstrĂ€cka kommer naturligtvis att variera.

Den stora dragningen av Athlon 3000G bortsett frÄn dess lÄga pris Àr potentialen för överklockning. AMD levererar processorn med en olÄst multiplikator och betygsÀtter sin maximala driftstemperatur till 95 grader Celsius. Det kommer sÀkert att uppmuntra fler Àn nÄgra överklockare att plocka upp chipet och trycka pÄ det sÄ hÄrt de kan med luft- och vattenkylning. Enligt Techpowerup levereras 3000G med kylare som kan hantera 65W termisk belastning, vilket innebÀr att det finns utrymmet utanför lÄdan för att experimentera med överklockor.

Den goda nyheten Àr att om du redan anvÀnder ett AM4-moderkort Àr 3000G kompatibel vilket gör det enkelt att uppgradera. Det enda undantaget Àr X570-moderkort, som AMD sa Àr upp till individuella tillverkare. Par ihop det med ett AM4 mini-ITX-moderkort sÄ har du potential för en mycket billig och liten spelrigg som Àr lÀtt att bÀra med sig, eller gömma sig bakom en TV för anvÀndning som Ängmaskin.

Även utan överklockningspotentialen, pĂ„ $ 49 med en GPU inkluderad, Ă€r detta otroligt vĂ€rde för pengarna för alla som vill bygga en stationĂ€r stationĂ€r dator.