AMD gÄr med i Alliance för att stödja Blockchain i spel

AMD gÄr med i Alliance för att stödja Blockchain i spel

Har blockchain en plats i spel? AMD tycker det.

I fredags gick chiptillverkaren med i Blockchain Game Alliance, en branschgrupp som Àgnar sig Ät att marknadsföra och standardisera teknologierna för onlinespel. Som den första stora hÄrdvaruleverantören som gÄr med i alliansen Àr AMDs mÄl att leverera de CPU- och GPU-chips som behövs för att hjÀlpa spelrelaterade utvecklare att effektivt köra blockchainbaserade funktioner över sina plattformar.

Men varför blockchain? Och varför nu nÀr marknaden för kryptovalutor fortsÀtter att dyka?

Det Àr sant att blockchain Àr mest kÀnt för att driva dagens virtuella valutor genom att fungera som en digital storbok för att registrera varje transaktion. Samma koncept kan dock tillÀmpas pÄ spelvÀrlden. FörestÀll dig en blockchain som registrerar alla virtuella föremÄl som köpts i ett spel. Eller kanske blockchain fungerar som ett sÀtt att distribuera PC-spel sjÀlva.

Den verkliga försÀljningsargumentet med blockchain Àr hur det fungerar genom att fungera som en distribuerad plattform. Som ett resultat kör inget företag eller server den digitala storboken. IstÀllet körs en blockchain som ett decentraliserat nÀtverk över internet, vilket ger intressenter, eller i detta fall spelare, mer kontroll över sina digitala tillgÄngar.

Det Ă€r dĂ€rför AMD Ă€r hausse pĂ„ tekniken. “NĂ€sta generations blockchain-spelplattformar ger spelare tillgĂ„ng till exklusivt onlineinnehĂ„ll och ger nya sĂ€tt för dem att verkligen Ă€ga det. De kommer ocksĂ„ att ge spelutgivare nya kanaler för att distribuera digitalt spelinnehĂ„ll”, sĂ€ger chiptillverkarens chef för blockchain teknik Joerg Roskowetz i ett uttalande.

I fredags meddelade AMD ocksÄ partnerskap med RobotCache och Ultra, tvÄ företag som har skapat blockchain-baserade PC-spelbutiker för att konkurrera med Steam. BÄda plattformarna lovar att ta mindre intÀkter frÄn spelutvecklare (med 5 respektive 15 procent, jÀmfört med Steams 30 procent). Spelare, Ä andra sidan, kommer att ha möjlighet att sÀlja sina tidigare köpta spel och Àven mina / tjÀna virtuella valutor frÄn Robot Cache och Ultra.

Som en del av partnerskapen kommer AMD att distribuera spel till kunder som kan lösas in i Ultras spelbutik. “Dessutom kommer AMD och Ultra att arbeta tillsammans för att optimera kryptografisk datorprestanda pĂ„ plattformen för spelare som anvĂ€nder AMD-processorer och grafikkort, och kommer att fortsĂ€tta att utforska ytterligare samarbetsaktiviteter i framtiden”, sĂ€ger företagen i ett blogginlĂ€gg.

Du kan registrera dig för tidig Ätkomst till bÄde RobotCache och Ultra. Ultra planerar att officiellt lanseras under de kommande mÄnaderna.