Amazons Kindle Matchbook-program slutar den 31 oktober

Amazons Kindle Matchbook-program slutar den 31 oktober

Amazon har beslutat att gÄ i pension en mycket anvÀndbar, om nÄgot underutnyttjad funktion av bokköpare med nyheter om att Kindle Matchbook upphör att vara den 31 oktober.

Som The Digital Reader rapporterar fanns Kindle Matchbook för att lÄta författare erbjuda en Kindle ($ 89,99 pÄ Amazon) version av sitt arbete till ett kraftigt reducerat pris (eller till och med gratis) för kunder som köper en tryckt upplaga. Kindle-versionen kan erbjudas dessa kunder för $ 2,99 eller mindre, vilket ger dem en digital kopia som inte gÄr förlorad eller skadas.

Ingen anledning har angetts för varför Kindle Matchbook gÄr i pension, men misstanken Àr att kunder helt enkelt inte anvÀnde den. Om du bestÀmmer dig för att köpa en tryckt upplaga Àr det tydligt att du inte Àr sÄ intresserad av en digital kopia om det kostar mer pengar. Det betyder inte att Matchbook inte alls anvÀndes, och för dem som utnyttjar den billiga ebook-prissÀttningen kommer de hÀr nyheterna att vara en besvikelse.

Den goda nyheten Àr att det fortfarande finns tid att dra nytta av Matchbook om du köper tryckta böcker pÄ Amazon, du behöver bara vÀlja böcker som har erbjudandet bifogat och att göra det den hÀr mÄnaden. För författare kommer alla böcker som för nÀrvarande Àr inskrivna i Matchbook-programmet att avregistreras automatiskt i slutet av oktober och betalningarna fortsÀtter som vanligt.

Kindle Matchbook lanserades 2013, men utgivare tyckte inte om det och det har inte precis varit mycket marknadsföring kring det. Amazon lyfte verkligen inte ut erbjudandet sÀrskilt bra nÀr jag har köpt en tryckt bok. Fokus verkar nu vara att helt enkelt prissÀtta Kindle-utgÄvor lÀgre Àn utskrifter, men göra dem till ett separat köp.