Amazons Kindle Matchbook-program slutar den 31 oktober

Amazon har beslutat att gå i pension en mycket användbar, om något underutnyttjad funktion av bokköpare med nyheter om att Kindle Matchbook upphör att vara den 31 oktober.

Som The Digital Reader rapporterar fanns Kindle Matchbook för att låta författare erbjuda en Kindle ($ 89,99 på Amazon) version av sitt arbete till ett kraftigt reducerat pris (eller till och med gratis) för kunder som köper en tryckt upplaga. Kindle-versionen kan erbjudas dessa kunder för $ 2,99 eller mindre, vilket ger dem en digital kopia som inte går förlorad eller skadas.

Ingen anledning har angetts för varför Kindle Matchbook går i pension, men misstanken är att kunder helt enkelt inte använde den. Om du bestämmer dig för att köpa en tryckt upplaga är det tydligt att du inte är så intresserad av en digital kopia om det kostar mer pengar. Det betyder inte att Matchbook inte alls användes, och för dem som utnyttjar den billiga ebook-prissättningen kommer de här nyheterna att vara en besvikelse.

Den goda nyheten är att det fortfarande finns tid att dra nytta av Matchbook om du köper tryckta böcker på Amazon, du behöver bara välja böcker som har erbjudandet bifogat och att göra det den här månaden. För författare kommer alla böcker som för närvarande är inskrivna i Matchbook-programmet att avregistreras automatiskt i slutet av oktober och betalningarna fortsätter som vanligt.

Kindle Matchbook lanserades 2013, men utgivare tyckte inte om det och det har inte precis varit mycket marknadsföring kring det. Amazon lyfte verkligen inte ut erbjudandet särskilt bra när jag har köpt en tryckt bok. Fokus verkar nu vara att helt enkelt prissätta Kindle-utgåvor lägre än utskrifter, men göra dem till ett separat köp.

Relaterade Artiklar

Back to top button