Amazons chef Jeff Bezos landar i Indien, minns Mahatma Gandhi

Amazons chef Jeff Bezos landar i Indien, minns Mahatma Gandhi

Amazon-chef Jeff Bezos, Jeff Bezos Indien besök, Amazon VD Jeff Bezos, Amazon Anti Trust Case, Tech News, Senaste nyheterna, Indian Express Jeff Bezos förvÀntas diskutera möjligheter för smÄföretag pÄ Amazon (File / Andrew Harrer / Bloomberg)

Amazons grundare och verkstÀllande direktör Jeff Bezos anlÀnde till Indien pÄ tisdag och hyllade Mahatma Gandhi vid Raj Ghat i New Delhi. Detta Àr hans första besök i landet pÄ mer Àn fem Är.

“Landade precis i Indien och tillbringade en vacker eftermiddag med respekt för nĂ„gon som verkligen förĂ€ndrade vĂ€rlden”, sa Bezos i en tweet.

Landade precis i Indien och tillbringade en vacker eftermiddag med respekt för nĂ„gon som verkligen förĂ€ndrade vĂ€rlden. ”Lev som om du skulle dö i morgon. LĂ€r dig som om du skulle leva för evigt. ” – Mahatma Gandhi. pic.twitter.com/xDXAT9cBgf

– Jeff Bezos (@JeffBezos) 14 januari 2020

Bezos vÀlkomnades med ett nytt antitrustÀrende. Indiens konkurrenskommission (CCI) pÄ mÄndag beordrade en utredning om pÄstÄdda felaktigheter av Flipkart och Amazon Indien nÀr det gÀller frÄgan om djupdiskontering och praxis av föredragna sÀljare av mobiltelefoner av bÄda ÄterförsÀljarna.

Anti-trust-organet beordrade sonden pĂ„ ett klagomĂ„l frĂ„n Delhi Vyapar Mahasangh, ett organ för smĂ„ och medelstora företag (MSME), som hĂ€vdade att bĂ„da Ă„terförsĂ€ljarna var engagerade i djupdiskontering och föredrog att sĂ€lja mobiltelefoner och relaterade tillbehör ” som har lett till en utestĂ€ngning av andra icke-föredragna handlare eller sĂ€ljare frĂ„n dessa onlinemarknader ”.

Amazon har förbundit sig 5,5 miljarder dollar i Indien-investeringar, medan Walmart 2018 pumpade in 16 miljarder dollar för att köpa en majoritetsandel i Flipkart, dess största affÀr.

PÄ onsdag förvÀntas han diskutera möjligheter för smÄföretag pÄ Amazon vid en konferens i New Delhi. Han förvÀntas ocksÄ trÀffa Modi och planerar att resa till Mumbai.

(IngÄngar Reuters)