Amazons ‘Big Style Sale’ syftar till att öka detaljister som påverkas av COVID-19

Amazon Prime Day kan skjutas upp i år, men Amazon planerar fortfarande att hålla en sommarförsäljning den här månaden för de återförsäljare som drabbats av COVID-19-pandemin.

Enligt ett memo som sänts till säljare, och ses av CNBC, kommer Amazon att vara värd för ett “Fashion Summer Sale Event” från och med den 22 juni. Förväntas pågå i sju till tio dagar, syftar den digitala turen till att “driva spänning och starta försäljning, “dokumentet sa.

Mindre än tre veckor före affären är detaljerna fortfarande färdiga. Amazon arbetar med målsidor och har enligt uppmaningar bett säljare att lämna erbjudanden med en rabatt på minst 30 procent, säger CNBC. Det är oklart om artiklar kommer att minskas för alla kunder eller bara Prime-medlemmar.

“The Big Style Sale” är planerad att äga rum senare denna månad och kommer att inkludera säsongsrelevanta erbjudanden från både etablerade och mindre modemärken, säger en Amazon-talesman till PCMag i ett mejlmeddelande. “Vi är glada att hjälpa varumärken att få kontakt med vår stora globala kundbas för detta evenemang.”

Det nya koronaviruset skapar förödelse över hela världen och för med sig kaos och oordning i hälso-, utbildnings- och affärssektorerna. Alla från lokala mamma-och-pop-butiker till globala konglomerat har känt effekterna av denna pandemi. Amazons årliga Prime Day-shoppingevenemang, som normalt hålls i juli, tycks skjutas upp till senare i år, enligt Reuters.

E-handelsjätten, översvämmad med onlinebeställningar, har prioriterat dem för viktiga varor som livsmedel, rengöringsartiklar och medicinska förnödenheter. Leveranstider för inköp har minskat till fem dagar eller längre, även för Prime-abonnenter. Trots att de försökte anställa ytterligare 100 000 arbetare har vissa lager rapporterat fall av anställda som har fått koronavirus. Infektionsrisken, tillsammans med personalprotester, har fått Amazon att distribuera ansiktsmasker och genomföra temperaturkontroller.

Allt tyder på att det att hålla Prime Day under en kris skulle vara en logistisk mardröm för det redan överbelastade företaget. (Förra årets evenemang sålde 175 miljoner artiklar till medlemmar över hela världen.) Hur Amazon istället hanterar en sommarförsäljning återstår att se.

Relaterade Artiklar

Back to top button