Amazon Web Services öppnar tillgänglighetszon i Singapore

Amazon Web Services Singapore, AWS tillgänglighetszoner, Singapore AWS, Amazon Cloud, molnplattformar, Amazon CloudFront, Amazon digitala plattformar Tillgänglighetszoner avser teknikinfrastruktur på separata och distinkta geografiska platser med tillräckligt avstånd för att avsevärt minska risken för att en enda händelse påverkar tillgängligheten. (Filfoto)

I ett försök att stödja den snabba utbyggnaden av AWS kundbas i Asien och Stillahavsområdet tillkännagav Cloud major Amazon Web Services (AWS) på onsdagen öppnandet av en tredje ’tillgänglighetszon’ i Singapore. Den nya tillgänglighetszonen gör det möjligt för kunder som redan använder AWS med mer val, flexibilitet och ännu högre tillförlitlighet.

Tillgänglighetszoner avser teknikinfrastruktur på separata och distinkta geografiska platser med tillräckligt avstånd för att avsevärt minska risken för att en enda händelse påverkar tillgängligheten. “AWS ökar sitt engagemang för den snabbt växande Sydostasien-regionen genom att öppna en tredje tillgänglighetszon, så AWS-kunder har ett annat lokalt alternativ där de kan köra uppdragskritiska arbetsbelastningar och lagra data,” Nick Walton, VD, ASEAN, AWS , sa i ett uttalande.

Startande företag till internationella företag och offentliga organisationer använder AWS Singapore-regionen för att bygga och driva sin verksamhet i AWS Cloud. “En entusiastisk kundbas i Sydostasien har valt att bygga sina affärer på AWS eftersom den erbjuder mer funktionalitet än andra molnplattformar”, tillade Walton. AWS tillhandahåller också Amazon CloudFront-tjänster på kantlägen i Kuala Lumpur, Manila och Singapore för kunder som vill leverera webbplatser, applikationer och innehåll till slutanvändare med lägre latens.

“Vi är glada att AWS ökar sitt engagemang för denna region med den tredje tillgänglighetszonen, vilket kommer att öka dess motståndskraft och stödja tillväxten av våra digitala plattformar”, säger George Wang, Senior Vice President Information Technology, Singapore Airlines. APN-partners över Asien och Stillahavsområdet välkomnade också expansionen av AWS Asia Pacific (Singapore) -regionen.

“Detta gör det möjligt för kunder i Singapore och hela Sydostasien att utnyttja ytterligare kapacitet och flexibilitet för att bygga skalbara och mycket tillgängliga applikationer”, tillade Varoon D Rajani, VD för BlazeClan Technologies. AWS erbjuder 51 tillgänglighetszoner i 18 geografiska regioner i USA, Australien, Brasilien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Indien, Irland, Japan, Sydkorea, Singapore och Storbritannien.

Relaterade Artiklar

Back to top button