Amazon visar upp Alexa: s sekretessinstÀllningar

Amazon visar upp Alexa: s sekretessinstÀllningar

Tillsammans med de andra tekniska företagen som utvecklar intelligenta röstassistenter har Amazon haft sin del av sekretessfascos, frÄn tusentals anstÀllda som lyssnar pÄ röstinspelningar till att skicka mÀnniskors inspelningar till slumpmÀssiga kontakter. Företaget startade sin Echo-hÄrdvaruevenemang i Seattle idag genom att skramla av en lista med nya sekretessfunktioner för att lugna sina smarta hemmakunders oro.

För det första kommer anvĂ€ndarna att ha nĂ„gra direkta sekretessfokuserade röstkommandon till sitt förfogande. Du kan be “Alexa, berĂ€tta för mig vad du hörde” för att höra vad assistenten just spelade in, eller sĂ€ga “Alexa, radera det jag just sa” eller “Alexa, ta bort allt jag sa idag” för att torka all inspelad data.

Senare i Ă„r fĂ„r anvĂ€ndarna ett Ă€nnu mer anklagande kommando: möjligheten att frĂ„ga “Alexa, varför skulle du göra det?” för att fĂ„ en förklaring till alla Ă„tgĂ€rder röstassistenten vidtagit av egen vilja.

NĂ€r det gĂ€ller inspelning av lagring bekrĂ€ftade Amazon att det kommer att avstĂ„ frĂ„n att lĂ„ta mĂ€nskliga kommentatorer lyssna pĂ„ kundernas röstinspelningar. Amazon och andra företag – inklusive Apple, Google och Microsoft – anvĂ€nder dessa mĂ€nskliga granskare för “kvalitetssĂ€kring” för att förbĂ€ttra noggrannheten, sĂ€ger de.

Dessutom planerar företaget att lÀgga till en automatisk raderingsfunktion för att radera alla röstinspelningar efter tre eller 18 mÄnader beroende pÄ kundens önskemÄl. Amazon hade lagrat kundens inspelningsdata utan utgÄngsdatum, eller tills kunden vÀljer att radera dem.

Amazon har ocksÄ blivit utsatta för den senaste tiden för datadelningsmetoder för sitt smarta hem-sÀkerhetsföretag Ring. Idag tillkÀnnagav Amazon ett nytt hemlÀge som kommer till Ring-appen senare i Är som inaktiverar inspelning i Ring-kameror medan anvÀndaren Àr hemma.