Amazon vill att Alexa ska vara din pianolÀrare

Amazon vill att Alexa ska vara din pianolÀrare

Amazon vill alltid öka antalet saker som Alexa kan göra genom sina smarta högtalare. Den hÀr veckan fick utvecklare tillgÄng till en ny funktion som heter Custom Interfaces, som gör det möjligt för Alexa att interagera med eller kontrollera prylar, spel och smarta leksaker.

InlÀgg pÄ Alexa-utvecklarbloggen, Karen Yue, senior marknadschef för Amazon Alexa, förklarade hur anpassade grÀnssnitt kan anvÀndas för att lÄta en gadget interagera med Alexa. Till exempel kan en drönare styras med röstkommandon med en Echo-smarthögtalare (pÄ Amazon), Alexa kan bli din pianolÀrare, eller sÄ kan din skrivare skriva ut ett stort antal spelark helt enkelt genom att be om dem.

LÀnken mellan Alexa och dessa enheter Àr sömlös för konsumenterna, men för utvecklare mÄste varje enhet vara kompatibel med Alexa och ha en Alexa Skill skapad för att hantera interaktioner och funktionalitet. Det borde inte ta lÄng tid innan dessa nya prylar, spel och leksaker började visas eftersom Alexa Gadgets Toolkit redan Àr vÀletablerat och anpassade grÀnssnitt Àr helt enkelt en ny funktion som lÀggs till den.

Tillverkare skulle dock göra det bra att fortsÀtta med försiktighet. Det kan finnas över 100 miljoner Alexa-aktiverade enheter i hemmen, men att skapa ett brÀdspel eller tangentbord som krÀver att Alexa ska fungera skulle fortfarande begrÀnsa försÀljningen. Med detta i Ätanke förvÀntar jag mig att Alexa-interaktioner Àr en annonserad funktion, men inte obligatorisk, Ätminstone Ànnu inte.