Amazon upphör med att sälja Google Nests smarta hemenheter: Rapportera

Google Nest-produkter, Amazon slutar sälja Nest, Amazon Google-rivalitet, e-handelsplattformar, Amazon VD Jeff Bezos, Google Chromecast, Amazon Fire TV, Google Home, Amazon Echo Som ett resultat av Amazons beslut bestämde Nest sig för att sluta sälja någon av sina produkter via Amazon, vilket innebär att det begränsade antalet Nest-enheter som listas på Amazon förväntas försvinna från webbplatsen när det nuvarande lagret är slutsålt. (Filfoto)

Onlinehandlare Amazon har beslutat att inte sälja några av de nya produkterna från Googles smarta hemavdelning Nest, när dess nuvarande lager är slut, rapporterade media. Amazon, i ett konferenssamtal i slutet av förra året, berättade för Nest att det inte skulle listas några av Nests nya produkter, inklusive smart termostat och hemsäkerhetsprodukter, bland annat på sin webbplats, rapporterade Business Insider.

Efter veckor med att inte svara på Nest meddelade Amazon företaget att direktivet ‘kom från toppen’, något som Nest ansåg att det hade överlämnats av VD Jeff Bezos. Det har dock inte funnits någon direkt bekräftelse på detta, säger rapporten. Som ett resultat av Amazons beslut bestämde Nest sig för att sluta sälja någon av sina produkter via Amazon, vilket innebär att det begränsade antalet Nest-enheter som listas på Amazon förväntas försvinna från webbplatsen när det nuvarande lagret är slutsålt.

Företaget har också bestämt sig för att ta bort sin nuvarande uppsättning äldre produkter från Amazon eftersom det ville kunna erbjuda sin fulla portfölj av enheter eller ingenting alls, säger rapporten. Amazons drag markerar den senaste utvecklingen i deras steniga förhållande över det smarta hemmets framtid. Online-återförsäljaren hade bestämt vägrat att sälja några Google-märkta produkter som Google Home röstassistenthögtalare och företagets Pixel-smartphones.

I december 2017 sa online-återförsäljaren att den skulle starta om försäljningen av Chromecast-strömmande enheten, men har inte gjorts ännu. Förra sommaren lanserade Amazon en Prime Video-app för Android, men den har ännu inte lagt till stöd för att strömma innehållet med en Chromecast. Från sin sida hade Google tagit bort YouTube från Amazons Fire TV-streamingprodukter och Echo Show / Spot och hävdade att Amazon har brutit mot sina användarvillkor med dessa implementeringar av YouTube-appen.

Google Nest-produkter, Amazon slutar sälja Nest, Amazon Google-rivalitet, e-handelsplattformar, Amazon VD Jeff Bezos, Google Chromecast, Amazon Fire TV, Google Home, Amazon Echo Online-återförsäljaren hade bestämt vägrat att sälja några Google-märkta produkter som Google Home röstassistenthögtalare och företagets Pixel-smartphones. (Filfoto)

Både Nest och Amazon har vägrat att kommentera, säger rapporten. Förvärvet av Ring, en tillverkare av smarta dörrklockor och hemmakameror förra månaden, har satt Amazon i en mycket bättre position för att integrera sina produkter med Alexa, vilket påskyndat dess förmåga att konkurrera med Googles egna smarta hemambitioner, säger rapporten.

Relaterade Artiklar

Back to top button