Amazon uppgraderar Kindles, surfplattor och Fire TV för barn

Amazon uppgraderar Kindles, surfplattor och Fire TV för barn

Amazon utökar sitt barnvÀnliga FreeTime-innehÄllsbibliotek och förÀldrakontroll till varje skÀrm som dina barn kan ha. Idag tillkÀnnagav företaget nya barnlÀgen för sina Kindle-lÀsare och Fire TV-streaming-stick, liksom nya generationer av Fire 10 och Fire 10 Kids-surfplattorna.

Tanken Ă€r att barn ska titta pĂ„ saker, sĂ„ du kan lika gĂ€rna göra dem alla sĂ€kra, kontrollerade och integrerade. Barnen gĂ„r frĂ„n att streama TV i vardagsrummet, att spela spel pĂ„ en surfplatta i baksĂ€tet, att lĂ€sa i en e-lĂ€sare innan sĂ€ngen – allt med ett integrerat konto, bibliotek och förĂ€ldrakontrollpanel som kan övervaka hur mycket varje enhet har anvĂ€nts. Jag Ă€lskar det.

Annons

FreeTime Unlimited Àr nyckeln

Pivoten Àr FreeTime Unlimited-prenumerationstjÀnsten. Den nya Kindle Kids Edition e-lÀsaren och Kindle Kids Edition-surfplattorna levereras med ett gratis Är av det; annars börjar det 2,99 USD / mÄnad. Det ger dig tillgÄng till ett stort bibliotek med förvalet barns prenumerationsinnehÄll, fokuserat pÄ populÀra mÀrken.

Amazon Kindle Kids Edition

Kindle Kids Edition e-lÀsare kostar $ 109,99. Det Àr den befintliga Amazon Kindle ($ 89,99 hos Amazon) med ett fodral, ett Är med FreeTime Unlimited och en tvÄ Ärs garanti, vilket Àr bra, sÀrskilt med tanke pÄ att den hÀr modellen inte Àr vattentÀt. FrÄn och med januari kommer du att kunna rulla din egen upplevelse med befintliga Kindles ocksÄ tack vare en programuppdatering.

Barnprofiler pÄ Kindle

TjÀnsten har en integrerad instrumentpanel dÀr du kan stÀlla in hur lÄng tid per dag ett barn fÄr göra olika aktiviteter (men inte ner till den detaljerade nivÄn pÄ hur mycket de kan se en viss app eller visa.)

Disney Books i Kindle FreeTime

Böckerna och ljudböckerna pÄ FreeTime Unlimited Àr utformade för Äldrarna 6-12. Det Àr viktigt för mig att mÄnga av de mest populÀra Àndlösa serierna av lÀgre och medelklassiga böcker verkar finnas dÀr inne, som och. Amazon sa att det finns bibliotek pÄ bÄde engelska och spanska för USA. Du kan ocksÄ lÀgga till ditt eget köpta eller valda innehÄll i ett barns FreeTime-bibliotek.

Medan jag har nÄgra problem kring FreeTime som driver företagsmonolitinnehÄll som Disney och Lego riktigt tungt, gör det faktum att allt i biblioteket Àr mÀnskligt kuraterat att det Àr ett gigantiskt steg före algoritmiska mödrar som YouTube.

BoklÀsningsstatus

Du kan spionera pÄ hur mycket ditt barn har lÀst, och det finns mÀrken och prestationer för att lÀsa vissa mÀngder.

Flash-kort

Det finns olika andra barnvĂ€nliga funktioner i Kindle OS nu, som “ordvis” – automatiska definitioner över svĂ„ra ord – eller möjligheten att skapa flashcards frĂ„n ord i en bok.

FreeTime on Fire TV

FreeTime on Fire TV visas som en mjukvaruuppgradering till Fire TV-pinnar och -boxar nu och kommer snart till TV-apparater med inbyggd Fire-programvara. Det lÄter förÀldrar lÄsa sina TV-apparater i ett barnvÀnligt lÀge med endast godkÀnt (Amazon) innehÄll. Du kan ocksÄ vitlista andra videoappar, som Netflix eller Hulu, men dÄ Àr du beredd pÄ vad förÀldrakontroll finns inom dessa appar.

Ny Fire HD 10-surfplatta

Den nya Fire 10 Kids Edition-surfplattan Àr baserad pÄ en ny Fire 10-surfplatta med uppgraderade inre. Tabletten har behÄllit samma 1080p LCD-skÀrm, men har en massa osynliga uppgraderingar. Det stötte upp MediaTek-processorn inuti för att vara cirka 30 procent snabbare. En extra Wi-Fi-antenn möjliggör mÄngfald av antenner, vilket förbÀttrar Wi-Fi-prestandan. Det finns nu upp till 64 GB lagring och stöd för MicroSD-kort. Och surfplattan har USB-C, den första Amazon-produkten som bÀr den porten.

Det kör Android, sort av

Du kommer att kunna fÄ nya Fire HD 10 för $ 149,99; vi kommer att granska det, men vi förvÀntar oss att det blir en mycket bra, solid, grundlÀggande surfplatta. Som med andra Fire-surfplattor, kör den Amazons starkt anpassade, Android-baserade operativsystem, som har behörighet att titta pÄ Amazon-innehÄll; det Àr nu baserat pÄ Android 9.

Om du kör FreeTime pÄ din surfplatta Àr alla appar reklamfria, kurerade som ÄlderssÀkra och förbjuder IAP.

Bild-i-bild-video

En ny funktion som kommer med Android 9-kĂ€rnan Ă€r bild-i-bild – möjligheten att fortsĂ€tta titta pĂ„ videor medan du ocksĂ„ gör nĂ„got annat.

Barns eldplatta

Barnens utgÄva av Fire-tabletten lÀgger till ett Är med FreeTime Unlimited, ett fodral och 2 Ärs garanti för 50 $ mer. LÄt oss prissÀtta det; innehÄllet Àr vÀrt $ 36, fallet $ 15 (det officiella fallet Àr $ 35, men Amazon sÀljer tredjepartskloner) och garantin $ 25. Det Àr 76 $, sÄ du sparar cirka 25 $ genom att skaffa Kids Edition om det Àr ditt mÄl.

Kindle Edition för barn

Barnens fodral kommer inte bara i rosa och blĂ„ lĂ€ngre; det finns söta könsneutrala alternativ, som det hĂ€r “fĂ„gel” -fallet eller ett rymdtema.

Alla dessa nya produkter förbestÀlls idag och skickas den 30 oktober.

Vidare lÀsning

Tablettrecensioner

Tablettens bÀsta val