Amazon tappar överklagande för att leverera icke-väsentliga föremål i Frankrike under pandemi

Versailles hovrätt på fredag ​​bekräftade ett nyligen beslutat förbud mot Amazon från att leverera icke-väsentliga föremål i Frankrike under COVID-19-krisen.

Som svar på en rättegång från franska fackföreningar – oroliga anställda sätter sina liv i fara för att uppfylla överflödiga order – en lokal domare bestämde tidigare denna månad att Amazon endast får leverera “väsentliga” föremål: hälso- och hygienprodukter, mat, husdjursmat och elektronik. Hotad med en böter på 1 miljon euro (1,1 miljoner dollar) per order som inte uppfyller domstolens krav, bestämde Amazon sig för att helt enkelt stänga sina sex franska lager och tappa 10 000 arbetare. Beställningarna skulle istället uppfyllas av anläggningar i Tyskland, Belgien och någon annanstans i Europa.

Fredagens förlust i hovrätten “höjer insatsen för Amazon i Frankrike”, enligt The New York Times, som lyfte fram företagets ansträngda förhållande till lokala fackföreningar. Trots att den påstås tillhandahålla hälso- och säkerhetsåtgärder (handdesinfektionsmedel, ansiktsmasker) misslyckades Amazon enligt uppgift att rådfråga arbetstagarrepresentanter och fackföreningar – “ett villkor för att göra affärer i Frankrike”, sade nämnda.

“Vi har hört resultatet av vårt överklagande och är fortfarande förbryllade över beslutet”, skrev Amazon i en översatt tweet. “Vi utvärderar för närvarande konsekvenserna för våra webbplatser såväl som för våra anställda och kunder i Frankrike. Men också för franska [small and midsize businesses] som förlitar sig på Amazon för att utveckla sin verksamhet. “Cirka 15 000 franska arbetare har också undertecknat en framställning där man uppmanar till återupptagande av distributionscentra över hela landet. I USA står Amazon emellertid inför granskning av arbetstagare som kontrakterar COVID-19.

Relaterade Artiklar

Back to top button