Amazon Scout Delivery Robots på väg till södra Kalifornien

Amazons autonoma leveransrobotar är på väg till en soligare plats.

Efter att först ha släppt dem nära sin hemstad Seattle i januari, kommer Amazon nu med sina eldrivna Scout-enheter till södra Kalifornien, meddelade företaget på tisdag. Där kommer Amazon initialt att distribuera ett “litet antal” scouter för att leverera måndag till fredag ​​under dagsljus.

“Kunder i Irvine-området kommer att beställa precis som de normalt skulle göra och deras Amazon-paket kommer att levereras antingen av en av våra betrodda operatörspartners eller av Amazon Scout”, skrev VP Sean Scott i ett blogginlägg. “Enheterna kommer att följa sin leveransväg autonomt och kommer initialt att åtföljas av en Amazon Scout-ambassadör.”

Tillbaka i Stillahavsområdet har Amazon redan distribuerat sex Scout-enheter i Snohomish County, Wash. Där har de sexhjuliga, svalare robotarna, som Amazon säger har utformats “från grunden med säkerhet och bekvämlighet i åtanke, “har redan stött på många hinder och utmaningar. De har varit tvungna att navigera runt “skräpvagnar, skateboards, gräsmattastolar, enstaka snöslunga” och hantera mycket regn plus “den största snöstormen som området har sett under det senaste decenniet.” Södra Kaliforniens milda väder borde göra det lite lättare.

Baserat på Amazons senaste blogginlägg verkar det som om invånarna i Snohomish County inte har något emot att dela trottoarerna med Scout.

“En av våra favoritdelar av den här resan hittills har bevittnat hur upphetsade kunder är när de ser leveransanordningen för första gången och hur de har välkomnat Scout till sitt område”, skrev Scott. “Under en veckas tid bevittnade våra ambassadörer ett barn som frågade sin pappa om en scout till jul, och en annan kund frågade om han kunde hitcha sina två taxor till Scout och använda den som en hundvandrare.”

Under tiden är Amazon inte det enda företaget som testar leveransrobotar. Livsmedelskedjan Kroger, logistikföretaget Postmates och andra har också testat liknande koncept, inte alltid framgångsrikt.

Relaterade Artiklar

Back to top button