Amazon Scout Delivery Robots pÄ vÀg till södra Kalifornien

Amazon Scout Delivery Robots pÄ vÀg till södra Kalifornien

Amazons autonoma leveransrobotar Àr pÄ vÀg till en soligare plats.

Efter att först ha slĂ€ppt dem nĂ€ra sin hemstad Seattle i januari, kommer Amazon nu med sina eldrivna Scout-enheter till södra Kalifornien, meddelade företaget pĂ„ tisdag. DĂ€r kommer Amazon initialt att distribuera ett “litet antal” scouter för att leverera mĂ„ndag till fredag ​​under dagsljus.

“Kunder i Irvine-omrĂ„det kommer att bestĂ€lla precis som de normalt skulle göra och deras Amazon-paket kommer att levereras antingen av en av vĂ„ra betrodda operatörspartners eller av Amazon Scout”, skrev VP Sean Scott i ett blogginlĂ€gg. “Enheterna kommer att följa sin leveransvĂ€g autonomt och kommer initialt att Ă„tföljas av en Amazon Scout-ambassadör.”

Tillbaka i StillahavsomrĂ„det har Amazon redan distribuerat sex Scout-enheter i Snohomish County, Wash. DĂ€r har de sexhjuliga, svalare robotarna, som Amazon sĂ€ger har utformats “frĂ„n grunden med sĂ€kerhet och bekvĂ€mlighet i Ă„tanke, “har redan stött pĂ„ mĂ„nga hinder och utmaningar. De har varit tvungna att navigera runt “skrĂ€pvagnar, skateboards, grĂ€smattastolar, enstaka snöslunga” och hantera mycket regn plus “den största snöstormen som omrĂ„det har sett under det senaste decenniet.” Södra Kaliforniens milda vĂ€der borde göra det lite lĂ€ttare.

Baserat pÄ Amazons senaste blogginlÀgg verkar det som om invÄnarna i Snohomish County inte har nÄgot emot att dela trottoarerna med Scout.

“En av vĂ„ra favoritdelar av den hĂ€r resan hittills har bevittnat hur upphetsade kunder Ă€r nĂ€r de ser leveransanordningen för första gĂ„ngen och hur de har vĂ€lkomnat Scout till sitt omrĂ„de”, skrev Scott. “Under en veckas tid bevittnade vĂ„ra ambassadörer ett barn som frĂ„gade sin pappa om en scout till jul, och en annan kund frĂ„gade om han kunde hitcha sina tvĂ„ taxor till Scout och anvĂ€nda den som en hundvandrare.”

Under tiden Àr Amazon inte det enda företaget som testar leveransrobotar. Livsmedelskedjan Kroger, logistikföretaget Postmates och andra har ocksÄ testat liknande koncept, inte alltid framgÄngsrikt.