Amazon säger att nästan 20 000 arbetare hade Covid-19 på sex månader

Amazon, Amazon nyheter, Amazon coronavirus, Amazon anställda covid 19, leveranser från Amazon, nyheter om Coronavirus, Indian Express

Amazon.com Inc sa att nästan 20 000 amerikanska anställda har testat positivt för Covid-19 under en tid på drygt sex månader, ett avslöjande som följer på kritik från vissa lagstiftare och anställda om att världens största online-återförsäljare var för hemlighetsfull om utbrott inom sitt rankas.

Återförsäljaren sa i ett blogginlägg torsdag att 19 816 arbetare testade positivt för andningssjukdomar, eller antogs vara positiva, av 1 372 000 amerikanska frontlinjeanställda som arbetade för företaget från 1 mars till 19 september, en infektionsgrad på 1,44% . Företaget sa att om dess anställda fick viruset i samma takt som den allmänna befolkningen, skulle Amazon ha sett 33 952 fall.

Amazon avslöjade informationen för att belysa hur dess investeringar i testning, rengöring och andra skyddsåtgärder fungerar, men avslöjandet möttes med förnyade oro över arbetstagarnas säkerhet.

“Det här är ett enormt antal för ett företag som har minskat hur många av deras anställda som har blivit sjuka”, säger Deborah Berkowitz, en tidigare stabschef för den federala arbetsmiljöverket.

Amazon har hanterat utbrott av Covid-19 vid anläggningar i Europa och de amerikanska företagsuppgifterna som publicerades vid sidan av blogginlägget på torsdag visar att Amazons fallprocent var lägre än den totala räntan i de flesta amerikanska stater där företaget är verksamt. USA hade cirka 7,26 miljoner fall av Covid-19 från och med onsdagen, enligt uppgifter sammanställda av Johns Hopkins University och Bloomberg.

Ett undantag är Minnesota, där ett Amazon-lager utanför Minneapolis hanterade ett utbrott bland anställda där infektionsgraden översteg den rådande andelen i samhället, rapporterade Bloomberg News i juni.

Amazons konkurrent Walmart Inc. nekade att ge specifika siffror, men sa att de tror att “intresseföretagens infektionshastighet, eller är lägre än den nuvarande smittgraden hos allmänheten i hela landet.” Bentonville, Arkansas-baserade detaljhandelsjätten har 2,2 miljoner anställda runt om i världen, med cirka 1,5 miljoner i USA

Under pandemins första månader klättrade Amazon för att justera sin verksamhet och tillgodose social distansering på sina hundratals lager, som fortsatte att fungera genom statligt uppdrag i mars och april. Samtidigt vägrade företaget upprepade gånger att specificera omfattningen av sjukdomarna inom sina led, med en topplogistikledare som kallade siffran “inte ett särskilt användbart nummer.”

Denna tystnad irriterade anställda, av vilka några kände att de hölls i mörkret om svårighetsgraden av utbrott, och lagstiftare som försökte identifiera virushotspots. Massachusetts justitieminister Maura Healey ledde i maj en koalition av sina kamrater som bad Amazon att offentliggöra uppgifter om infektioner bland dess anställda och anställda i Whole Foods, ett dotterbolag.

“Sedan mars har arbetare och deras samhällen krävt dessa siffror från Amazon”, säger Dania Rajendra, chef för Athenakoalitionen, en frekvent kritiker av företaget och en förespråkare för Amazonas lagerarbetare. “Nu vet vi varför företaget vägrade: Amazon tillät Covid-19 att sprida sig som en löpeld i sina anläggningar och riskera hälsan hos tiotusentals människor som arbetar på Amazon – liksom deras familjemedlemmar, grannar och vänner.”

Amazon sa i sitt blogginlägg att det ökade ett internt testprogram för coronavirus som lanserades tidigare i år och hoppades kunna genomföra 50 000 tester om dagen nästa månad.

“Våra anställda har en mycket låg risk för överföring på arbetsplatsen,” sa Amazon. “Och när vi fortsätter att testa, kommer vi att kunna identifiera fler personer som är asymptomatiska, snabbt kontakta spårning, genomföra vår karantänprocess och hjälpa till att ta bort människor från samhället så att de kan återhämta sig innan de smittar andra.”

Amazon uppmuntrade andra arbetsgivare att avslöja infektionsfrekvenser så att de kan dela idéer för att innehålla utbrottet. “Tyvärr finns det inga standarder för rapportering eller delning av dessa uppgifter, och det finns väldigt lite jämförbar information om infektionshastigheter och karantänhastigheter tillgängliga från andra företag,” sa företaget.

Den anställdspool som Amazon listade i bloggen är mycket större än de 876 800 arbetarna som företaget sa att de anställde över hela världen i slutet av juni, vilket är en indikation på den snabba anställningen och omsättningen på lager.

Relaterade Artiklar

Back to top button