Amazon Prime Video introducerar tittarprofiler

Amazon Prime Video lanserar äntligen möjligheten att skapa flera tittarprofiler per Prime-konto.

Som Gadgets 360 rapporterar är den nya funktionen för närvarande endast tillgänglig i Indien och utvalda asiatiska och afrikanska länder, där upp till sex individer kan få tillgång till personliga rekommendationer, visningshistorik och övervakningslistor. En global lansering förväntas ske i faser, vilket bekräftats av Engadget.

Föräldrar kan tilldela en profil till barn eller helt enkelt utnyttja standardalternativet för barn (lämpligt för barn under 12 år). Varje profil identifieras av användarens namn och en annan färgad avatar – som det för närvarande inte finns något sätt att ändra.

Att tänka på att ett Prime Video-medlemskap kostar $ 8,99 per månad. Att lägga till flera profiler till ett amazon-konto kan hjälpa till att spara pengar utan att kränka någon annans visningsvanor. Det var en sken när Netflix introducerade kontoprofiler 2013. Inte längre gjorde min brors sportobsession eller svägers sanna brottsmissbruk smärta mina egna streamingrekommendationer.

Profilhantering stöds på Android- och iOS-enheter, Fire-surfplattor, Prime Video-appen på Fire TV (endast Indien), Chromecast, utvalda Apple TV-apparater och webbläsare. Försök inte skapa, redigera eller ta bort profiler på Fire TV-startskärmen, Alexa-högtalare med en skärm, nionde generationens eller äldre Fire-surfplattor eller andra smarta hemprodukter.

Relaterade Artiklar

Back to top button