Amazon Prime-leveranser kan inte hålla jämna steg med semestershopping

Mellan hög efterfrågan och nyligen dåligt väder i USA har Amazon inte kunnat uppfylla förväntningarna. Kunder får inte Prime-kvalificerade artiklar så snart som förväntat, enligt Recode. Beställningar beräknas anlända inom 1-2 dagar, men online-återförsäljaren har hamnat efter och levererat dem flera dagar senare.

Det är okänt om Amazon kommer att komma ikapp och leverera varor i tid då semestern närmar sig sitt hemsträckning. Konkurrenter som Walmart och Target lovar också snabb leverans, och de står inte inför liknande problem som levererar i tid. Så medan snöstormar och andra väderhändelser kunde ha kastat bort online-återförsäljarens logistik i viss utsträckning, verkar det som om efterfrågan har orsakat Amazon att kämpa mer än någonting annat.

Förseningen skapar upprördhet bland kunder som känner att de inte får vad de betalar för i Prime’s $ 119-medlemskap. Amazons nätverk av partners slutför ofta leveranser på så lite som en dag eller två, och i vissa fall är leverans samma dag möjligt. Fortfarande, även med sina pågående problem, säger Amazon att det har upplevt en rekordstämd helgdag hittills.

“Vi har en rekordstark start på semesterperioden och på högsta shoppingdagar, leveranslöften varierar och kan vara längre än normalt baserat på ordervolym och leverans- och leveranskapacitet tillgänglig i ett visst område”, sa en Amazon-talesman Koda om. “Vinterstormarna som svepte över stora delar av landet samtidigt förlängde också leveranstiderna i vissa områden.”

Frånvaron av FedEx som leveranspartner kan spela en roll i detta. Amazon Logistics och UPS är kvar för att hantera de flesta leveranser, men de kan bli överväldigade av den stora orderingången som drabbade Amazon under de senaste veckorna av året.

Vi får se hur detta spelar ut de kommande veckorna. Semestershopping bör avslutas så snart som möjligt, men många konsumenter väntar till sista minuten på att göra sina beställningar. Amazon kan inte hänga med som det är, och en våg av order strax före slutet av december kan orsaka allvarligare förseningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button