Amazon Prime-leveranser kan inte hÄlla jÀmna steg med semestershopping

Amazon Prime-leveranser kan inte hÄlla jÀmna steg med semestershopping

Mellan hög efterfrÄgan och nyligen dÄligt vÀder i USA har Amazon inte kunnat uppfylla förvÀntningarna. Kunder fÄr inte Prime-kvalificerade artiklar sÄ snart som förvÀntat, enligt Recode. BestÀllningar berÀknas anlÀnda inom 1-2 dagar, men online-ÄterförsÀljaren har hamnat efter och levererat dem flera dagar senare.

Det Àr okÀnt om Amazon kommer att komma ikapp och leverera varor i tid dÄ semestern nÀrmar sig sitt hemstrÀckning. Konkurrenter som Walmart och Target lovar ocksÄ snabb leverans, och de stÄr inte inför liknande problem som levererar i tid. SÄ medan snöstormar och andra vÀderhÀndelser kunde ha kastat bort online-ÄterförsÀljarens logistik i viss utstrÀckning, verkar det som om efterfrÄgan har orsakat Amazon att kÀmpa mer Àn nÄgonting annat.

Förseningen skapar upprördhet bland kunder som kĂ€nner att de inte fĂ„r vad de betalar för i Prime’s $ 119-medlemskap. Amazons nĂ€tverk av partners slutför ofta leveranser pĂ„ sĂ„ lite som en dag eller tvĂ„, och i vissa fall Ă€r leverans samma dag möjligt. Fortfarande, Ă€ven med sina pĂ„gĂ„ende problem, sĂ€ger Amazon att det har upplevt en rekordstĂ€md helgdag hittills.

“Vi har en rekordstark start pĂ„ semesterperioden och pĂ„ högsta shoppingdagar, leveranslöften varierar och kan vara lĂ€ngre Ă€n normalt baserat pĂ„ ordervolym och leverans- och leveranskapacitet tillgĂ€nglig i ett visst omrĂ„de”, sa en Amazon-talesman Koda om. “Vinterstormarna som svepte över stora delar av landet samtidigt förlĂ€ngde ocksĂ„ leveranstiderna i vissa omrĂ„den.”

FrÄnvaron av FedEx som leveranspartner kan spela en roll i detta. Amazon Logistics och UPS Àr kvar för att hantera de flesta leveranser, men de kan bli övervÀldigade av den stora orderingÄngen som drabbade Amazon under de senaste veckorna av Äret.

Vi fÄr se hur detta spelar ut de kommande veckorna. Semestershopping bör avslutas sÄ snart som möjligt, men mÄnga konsumenter vÀntar till sista minuten pÄ att göra sina bestÀllningar. Amazon kan inte hÀnga med som det Àr, och en vÄg av order strax före slutet av december kan orsaka allvarligare förseningar.