Amazon-patent Hand-ID-system utan kontakt

Amazon-patent Hand-ID-system utan kontakt

Ett nytt patent har dykt upp som beskriver hur Amazon vill anvÀnda vÄra hÀnder som en form av identifiering, vilket tar bort behovet av att dra ut en app eller ett kort för att betala.

Som Recode rapporterar lĂ€mnades patentet in i juni 2018 och har titeln “Beröringsfritt biometriskt identifieringssystem.” Den beskriver ett identifieringssystem dĂ€r en handskanner anvĂ€nds för att fĂ„nga detaljerade bilder av en persons hand. Bilderna analyseras sedan för att identifiera rynkor och venmönster, som sedan delas in i underbilder och förvandlas till en unik signatur för personen. DĂ€refter kan en enkel handskanning matcha den lagrade signaturen till individen och bevisa deras identitet.

Att ta bort behovet av att dra ut plÄnboken eller ladda upp en app pÄ din telefon kan avsevÀrt förbÀttra upplevelsen av att besöka en butik som Amazon Go eller Whole Foods. Speciellt i Amazon Go-butiker kommer det att bli snabbare att anvÀnda din hand för att fÄ intrÀde snarare Àn en app, vilket i slutÀndan Àr bekvÀmare och dÀrför ökar chansen att du ÄtervÀnder för att göra mer shopping.

Det uppenbara negativa i allt detta Àr sÀkerhet. Amazon har redan mycket information om sina kunder, och Ànnu mer om de har valt att anvÀnda Alexa pÄ en eller flera enheter eller skydda sina hem med Ring-hÄrdvara. Nu kan företaget lagra ditt unika hand-ID, förutsatt att detta system fortsÀtter och installeras i Amazons butiker.

Det Àr ocksÄ viktigt att komma ihÄg Amazon gillar andra att omfamna sin teknik. Till exempel kan Amazon Pay anvÀndas av andra företag för att hantera onlinebetalningar. Om Amazon perfekterar handidentifiering, vad kan dÄ hindra att det erbjuds andra ÄterförsÀljare? Din handflata kan accepteras överallt innan lÀnge.

För nÀrvarande kommenterar Amazon inte, men det Àr tydligt att man arbetar med biometrisk identifiering som en potentiell ersÀttning för kort och appar.