Amazon Music HD lanserar lovande förlustfri lyssnande

Idag lanserade Amazon en ny musikabonnemangstjänst som heter Amazon Music HD med försäljningsargumentet “50 miljoner låtar i högkvalitativt strömmande ljud.”

Din typiska streamingtjänst för musik spelar upp ljud med upp till 320 kbps, men Amazon har beslutat att erbjuda en högre kvalitet (CD-kvalitet) streamingupplevelse genom att lova förlustfritt ljud om du prenumererar på Music HD. Vad betyder det för ljuduppspelning? Du får tillgång till över 50 miljoner låtar i antingen högupplöst (upp till 850 kbps) eller Ultra HD (upp till 3 730 kbps).

Amazon har redan över 50 miljoner låtar tillgängliga för strömning i HD och “miljoner låtar i Ultra HD.” Det erbjuder också 90 dagar gratis för dig att prova tjänsten och se om du gillar streaming av högre kvalitet. Befintliga Amazon Music-abonnenter får också tillgång i 90 dagar utan extra kostnad. Om du inte riktigt kan se skillnaden genom din lyssningsenhet och dina hörlurar, är det förmodligen inte värt priset utan att en hårdvaruuppgradering sker först.

Att prenumerera utöver den 90 dagars kostnadsfria provperioden kostar 12,99 dollar för Amazon Prime-kunder eller 14,99 dollar för icke-Prime-lyssnare. Befintliga Amazon Music-abonnenter betalar 5 $ extra i månaden. Amazons största tävling för HD-strömmande ljud är Tidal, som erbjuder en 30-dagars provperiod, 60 miljoner spår, men kostar $ 19,99 per månad. Det är en enorm skillnad och föreslår att Amazon håller på att stjäla många av Tidals kunder såvida det inte tänker om sin prissättning snabbt.

Att dra full nytta av Amazon Music HD kommer med några få förutsättningar. Du kommer att behöva en internetanslutning som kan uppnå minst 1,5 Mbps för att säkerställa att du får den högsta kvaliteten på Streaming Music HD kan erbjuda. Din streaming-enhet måste stödja 16-bitars / 44,1 kHz-uppspelning och dina hörlurar eller högtalare måste stödja detsamma.

För närvarande är HD-tjänsten begränsad till kunder i USA, Storbritannien, Tyskland och Japan.

Relaterade Artiklar

Back to top button