Amazon-leverantörer frÄn tredje part sÀljer utgÄtt mat

Amazon-leverantörer frÄn tredje part sÀljer utgÄtt mat

NÀsta gÄng du bestÀmmer dig för att köpa mat frÄn Amazon, kontrollera först om det Àr frÄn en tredjepartsleverantör, kontrollera sedan recensionerna om de har skickat utgÄngna produkter och slutligen korsa fingrarna.

Som CNBC rapporterar har Amazons öppna marknadsplats för tredjepartsleverantörer resulterat i att mat och dryck sĂ€ljs som inte Ă€r lĂ€mpliga för konsumtion. Hur dĂ„ligt av ett problem Ă€r det? Ser man bara pĂ„ Amazons 100 bĂ€stsĂ€ljande livsmedelsprodukter, upptĂ€ckte CNBC att 40 procent av sĂ€ljarna hade “mer Ă€n fem klagomĂ„l om utgĂ„ngna varor.”

Produkterna som klagas över inkluderar babyformel och barnmat, nötkött, kaffekross, granola barer och specifika mÀrken som Teavana, som Starbucks stÀngdes tillbaka 2017. Kunder som tar emot dessa varor klagar över kemiska eller hÀrskande dofter, grÀdde nÀr de öppnas Àr ojÀmna. , chips Àr inaktuella, nötkött ryckigt tÀckt i mögel, flaskor vatten pÄfyllt med kranvatten och utgÄngsdatum pÄ förpackningar frÄn för ett Är sedan.

Amazon har tydliga policyer för försÀljning av aktuella och förbrukningsvaror. Produkter för regelbunden anvÀndning eller konsumtion mÄste ha en minsta hÄllbarhetstid pÄ 90 dagar, men hÄllbarheten mÄste ocksÄ ta hÀnsyn till den avsedda anvÀndningen. Till exempel, att köpa ett paket med 180 kosttillskott om dagen mÄste ha en hÄllbarhetstid pÄ minst 180 dagar + 90 dagar för att följa Amazons policy.

Det Ă€r uppenbart att vissa sĂ€ljare inte följer reglerna och problemets omfattning ifrĂ„gasĂ€tter Amazons polisarbete pĂ„ marknaden. Thomas Gremillion, chef för livsmedelspolitik vid advokatgruppen Consumer Federation of America, kommenterade, “Det finns ingen indikation pĂ„ hur vĂ€l den politiken verkstĂ€lls … Vissa sĂ€ljare kan fatta ett affĂ€rsbeslut att sĂ€lja utgĂ„ngna produkter och lĂ„ta Amazon fĂ„nga en del av det och kasta ut det och fortsĂ€tta. “

Amazon har uppenbarligen vidtagit “korrigerande Ă„tgĂ€rder” angĂ„ende alla utgĂ„ngna livsmedelsprodukter som CNBC uppmĂ€rksammat, men sade ocksĂ„ att “de var isolerade incidenter som inte krĂ€vde verkstĂ€llighetsĂ„tgĂ€rder mot sĂ€ljare eller borttagning av nĂ„gra produkter.” Amazon har sedan dess uttalat att “För alla dessa ASIN: er upptĂ€ckte och vidtog vĂ„ra system lĂ€mpliga Ă„tgĂ€rder nĂ€r Ă„terkopplingen lĂ€mnades.”

En Amazon-talesman kommenterade hur den övervakade försĂ€ljningen av förbrukningsvaror sa: “Vi arbetar hĂ„rt för att se till att kunderna fĂ„r produkter av hög kvalitet nĂ€r de bestĂ€ller frĂ„n vĂ„r butik … Vi har robusta processer pĂ„ plats för att sĂ€kerstĂ€lla att kunderna fĂ„r produkter med tillrĂ€cklig hĂ„llbarhetstid . Om kunder har problem med föremĂ„l som de har köpt uppmuntrar vi dem att kontakta vĂ„r kundtjĂ€nst direkt och arbeta med oss ​​sĂ„ att vi kan undersöka och vidta lĂ€mpliga Ă„tgĂ€rder. “

Den fullstĂ€ndiga omfattningen av det utgĂ„ngna livsmedelsproblemet Ă€r inte kĂ€nt pĂ„ grund av hur Amazon hanterar dĂ„lig Ă„terförsĂ€ljarfeedback om produkter som skickas frĂ„n ett Amazon-lager. Amazon kommer att ta bort sĂ„dan Ă„terkoppling frĂ„n en sĂ€ljarprofil om den anser att sĂ€ljaren inte har fel och istĂ€llet sĂ€ger att den tar “ansvar för denna upplevelse.” PĂ„verkaeffekten av att detta Ă€r en viss procentandel av Ă„terkopplad matĂ„terkoppling kanske inte finns pĂ„ webbplatsen. Amazon tar dock inte bort kundrecensioner och dĂ€rför ger de den bĂ€sta guiden om vilka sĂ€ljare som bryter mot Amazons sĂ€ljarregler.

Amazon riskerar att ifrÄgasÀtta sitt förtroende för den viktigaste produktkategorin: mat. Med tanke pÄ att företaget Àger Whole Foods och fortsÀtter att introducera Amazon Go-butiker, Àr det sista det behöver en förening med utgÄngen mat.